Det NY normale…

Det NY normale – hvad er det? Ja, hvad er normalt edenligt? Og hvorfor er vi så opsat for at, alt skal være, som det altid har været, det “normale?”

I sidste uge blev jeg interviewet og efter intervuewet blev jeg klar over, at jeg uden selv endelig har tænkt over min liv, var det der er normalt for andre, var ikke normalt for mig.

Min nye normale var at, leve med en sygdom og mange af mine beslutninger er taget ud fra en beslutning om bevist / ubevist at, tage hensyn til min krops signaler.

DET NY NORMALE

Et godt eksempel er vores nye 2´er bil! Den er bevist ikke valgt til mig, da den har manuelt gear og det kan jeg ikke køre med. Ikke fordi at, jeg ikke kan køre med manuelt gear, det kan jeg sagnes – men fordi, at det vil påvirke resten af min dag, med unødvendige smerter og overbelastning af mine hofter og ankler.

Derfor har jeg en bil med automagear og jeg kører rundt i. Det er ikke det luksus, der tiltrækker mig i bilen, selv om luksus er altid er mega lækkert. Men enkeltheden i sig selv og den fuktion om at, jeg kan transportere mig selv rund i landet uden at, være afhængig af andre.

Alt handler om at, se det hele fra en anden vinkel og det er ikke så meget accepten af sygdomme, for den kan tage lang tid. Det er det daglige, der gør at, tingene bliver gjort anderledes end før.

Det er kroppens egen konsultation!
– om hvad der er mest behageligt for den 
og hvad der kan lade sig gøre i den nuværende situation.

Hvordan får du så det NY normale? Spørgsmålet er om du, helt uden at være klar over det, selv har lavet dine rutiner sådan at, det er blevet det ny normale for dig.

Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er normal og det er helt i orden – mit normale er NORMALT for mig.

Når jeg forsøger at, finde normalt er det, u-diffinert-bart og ikke målbart efter standarter. Normalitetsbegrebet er på ingen måde globalt, men variererende fra kultur til kultur og fra tidsperiode til tidsperiode.

Eksemplet her kan være meget godt, at ramt.

“I løbet af de seneste 100 år har normalitetsbegrebet rykket sig markant: For eksempel er tolerancetærsklen overfor kvinder blevet langt større. I dag er det normalt i Danmark, at en kvinde tjener lige så mange penge som sin mand – et sådant scenario ville være fuldstændigt uhørt for halvtreds år siden.”

Kilde: Wikipedia

Jeg har længe talt om det ny normale i mine foredrag. Jeg har dog aldrig selv været helt obs på hvordan jeg er kommet der til. Starten var, det med at holde i hånd. I en lang periode var umuligt for mig p.g.a smerte at holde i hånd med nogen. Det fandt min mand og jeg en løsning på og den har vi ligeså stille byggede videre på den med tiden.

Vi holder ikke i hånd, som da vi var unge og nyforelsket

Men vi holder i hånd ♥ og det er det vigtigste – metoden og måden vi gør det på er bare anderledes end før. Det er blevet vores nye normale og i starten var det virkelig mærkelig og underligt og ikke OS ( definition af os).

NU er det en hel normal måde at, gøre det på og jeg tænker ikke så meget over det mere – for nu er det måde vi gør det på og det er vores normale.

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Har du en veninde, kollega eller bare selv syntes at, indlægget bør dele, er d altid velkommen til at, dele mine indlæg og det gør du herunder ved del dette 🙂

 

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv