DisneyWorld – livs lang drøm går i opfyldelse

Efter mange års drømme og et bestemt mål i vores “buket list”, har vi nået to af vores ønsker på denne tur. Den bedste for mig, har helt sikkert været Disney World.

Efter mange dage med fuld fart over feltet, skulle det hele lige falde på plads før jeg kunne samle alle indtrykkene til at, skrive om min oplevelse af en af mine højeste drømme der er gået i oplevelse.

Magisk, eventyrligt og helt fortryllende 

Har du nogen siden følt, at noget er det?

Disney, er det for mig et ord, der både indholder indbegrebet af noget magisk og fortryllende. Noget der ikke helt kan beskrives med ord alene – bedre med et synonym af kærlighed, venlighed og vidunderligt. Det som får os til at, drømme os ind i en verden der er god på alle fronter og ingen vil andre noget ondt, altså sådan rigtig. Det er Disney for mig!

Et sted hvor alt kan blive virkelighed og der findes ingen dårligdom. Derfor var oplevelsen for mig også meget specielt.

Vores lille familie har været i Disneyland, Paris syv gange og nu var det tid til at, se den rigtige park og vurdere om det var et sted vi havde lyst og økonomi til at, holde vores 25 års bryllupsdag om små 3 1/2 år.

Området var meget stort og jeg tænkte med to dage i parken, måtte der være tid til, at se hele Disneyworld! Desværre nej, det var større end jeg havde forventet. Vi nået kun 3 af parkerne og i den ene Disneypark ( Magic Kingdom) var der 5 parker alene – det tog derfor lidt tid at, bare gå rundt og se det hele.

Men vi fik set og prøvet rigtig meget – måske også for meget for jeg er vendt retur til DK, men overbelastning af fodled, hofter og ankler. Hvilke er af årsagerne til at, jeg virkelig er helt gennemtræt nu – tror jeg!

Har du været i Disneyland, Paris? Hvis du har ved, at det med det franske er lidt irriterende og en af årsagerne til, at det godt kan tage det sjove ud af forlystelserne.

Det er ikke helt så nemt, at se det morsomme i en fransksyngende Ariel eller fransk talende Mickey Mouse. Det er vilkårene der og servicen i Frankrig, er heller ikke altid lige smilende. Derfor havde jeg også sat mine forventninger højt til denne originale Disney Park.

Om det var skruet for højt til det aktuelle, er jeg desværre nød til at indrømme at, det var. Jeg havde nok forventet mere “magi” over stedet, end der var og jeg følte også at, i nogen af parkerne handlet det mere om det kommercielle end oplevelsen af parkerne.

Da $ er meget li´ euroen, var det ikke lige her vi fyret kontanter af, for det var simpelthen for dyrt for os.

Det store plus er at, alt forgår på engelsk og i et varmere land, selve forlysterne var meget af de samme, for ikke sige nogen var helt ens.  Vi her i europa kunne dog godt lære lidt af Amerikanernes service mind og glæde ved at, arbejde.

Om jeg spurgte en servicemand, serverticen eller en sikkerheds vagt, var alle virkelig flinke og glade for at, vi kom til parken og besøgte den. Alle samtaler startede og sluttede med..

“We hope that you enjoy your stay here in Disney World – we are so glad to have you!”

Det er ikke lige det, vi får af vide når vi tager en tur i forlystelsers parkerne rundt i DK eller når vi handler i vores lokale brugs eller når vi går ind på dansk restaurant.

Det var en fornøjelse at, alle steder både i parkerne og ude blandt lokalbefolkningen, var folk venlige og meget positive. Selv folk der ikke var på job, kom med venlig kommentarer og altid en sød hilsen, det var et stort lyspunkt på ferien.

Du følte dig velkommen!

Det med at, sige var der også steder hvor vi kunne mærke at, vi har et højre niveau med vores standart på kvalitet af råvarer, beboelse og for mig især rengøring.

USA er blevet et dyrt sted at, leve for os der betaler næsten 50% i skat. Derovre var de ting, vi vil sige herhjemme dagligvarer, mega dyrere for os. Bare at, handle æg ind, var en stor udgift – fritgående æg ( ikke økologiske) kostede små 8$ for 12 stk. ( 58kr,) Det kunne vores lavbudget ikke helt klare, så der kom ekstra udgifter på madvarer!

Vi måtte begge erkende at, det var lige så billigt at, spise ude som at handle ind. Frugter ( og vi var i staten med produktion af disse råvarer) virkelig en udgift og det kom nok bag på især mig.

Men turen har helt sikker været det hele værd – nu hedder den smalkost det næste lange stykke tid og det har jeg virkelig ikke fortrudt at, vi har valgt at gøre det til vores ferie for de sidste 3 år – altså ud over vores eget sommerhus.

Jeg har taget mange billeder, men dem som jeg syntes har den største værdi er helt sikkert håndværket i deres levende udstillinger i parkerne …

Fik du kikkede med på Instagram?

Jeg var mere aktiv på Instagram i USA end jeg plejer at, være  og jeg tog rigtig mange dagens billeder derpå om selve parken- derfor håber jeg også at, du fik kikkede!

Overalt var der de smukkeste, smukkeste håndværks lavet figurer i blomster, selvfølgelig af Disney karakterer. Det var virkelig flot  og jeg bliver imponeret over, hvor flot det er lavet – ikke et strå var forkert.

Derfor få du også mest billeder af dem, for de fik gang på gang mig til at, gå bagover af de små detaljer også lidt fra selve området 🙂

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Comments

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv