PÅ GODT OG ONDT!

Systemet

Lidt som denne mark, fyldt men en masse fantastiske muligheder for os der er på overførselsindkomst eller på vej ind i verden af Danmarks sikkerhedsnet – det offentlige!

Vi har fantastisk system i Danmark, vi er et sikkerhedsnet ikke mange lande har og det skal vi være glade for!

MEN når det er sagt, har vi der er uheldige at komme i “systemet”, og så meget modstand / udfordringer med diverse regler, lovgivning og bare det med af finde balancen i de forskelige instanser, samt de kommunale medarbejders anvisning –  der inden for det offentlige kan være en del svære at forstå og guide sig igennem.

Når jeg siger vi, mener jeg selvfølgelig mig selv! De oplevelser, jeg har oplevet, de udfordringer systemet har givet mig, samtidige med hverdagens mange udfordringer med selv ens egen sygdom.

I mandags var jeg hos sygeplejersken og få min injektion! Da jeg sad oppe i venteværelset, fik jeg ugens program gennemgået i mit hoved og jeg kom faktisk til at, tænke på at vi der er syge – har mange afbrydelser i løbet af et måned med lægetjek, blodprøve, special træning, fysioterapi, måske endda endnu flere ting på tallerken.

 

I denne uge, hedder det “ekstra” for mig, en synstest!

En af bivirkninger ved medicinering er at øjenene kan før for brug for briller!

Det fik næsten hel pusten fra mig og jeg måtte da også lige sige til mig selv, at det er jo derfor jeg er fleksjobber – jeg skal have tid til alle de ting, en sygdom medfølger…

Jeg har rigtig mange gange mødt fordomme over, at jeg kan gå inden i byen en formiddag i hverdagen og nyde det, for det kan den de arbejdende jo ikke.

Det de ikke ved er at, det kræver nogle gange så meget bare at komme ud af døren til tider og for det meste vil jeg allerhelst være på job med alle jer andre “normale” mennesker.

Jeg forsøger dog at, sige til mig selv at det er kun er en “slags” jalousi over deres egen nuværende situiation – men det er ikke ens betydende med at jeg ikke føler et lille stik ind i brystet over den hilsen – rigtig tit!

 

Det sårer stadig lige meget…

Selv om jeg har været ret godt medicineret de sidste par år, har jeg stadig “bivirkninger”, der gør at jeg har en del udfordringer dagligt.

Derfor kan det godt være at, jeg kan tage en i byen en formiddag, hvor der ikke er mange mennekser der skubber eller masser i mængden – hvilke kan være en stor fordel for ømme / smertende led, men jeg ser det ikke altid, som en hygge tur med et par veninder ( hvilke jeg faktisk næste aldrig gøre mere – shoppetur med tøserne!).

Derimod noget jeg skal gøre, så som at, hente medicin eller en tur til diverse læger eller som min uge byder på, en tur hos øjenlægen.

Det er ikke altid af lyst at, jeg går rundt derinde – tit af pligt for den undersøgelse eller behandling jeg skal til. Det er her den skjulte sygdom kommer i fokus – de kan jo ikke se at, jeg er syg!

Tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

SNAPCHATINSTAGRAMFACEBOOK

 

 

 

 

 

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv