? “Julen er kommet og julen er ny, julen er aldrig den sammen”?

?”Julen er kommet og julen er ny,
julen er aldrig den sammen”

”Julen er ligesom et morgengry,
et nyt maleri i en ældgammel ramme”

“Julen består selvom årene går,
derfor ved vi, at vi får,
en alletiders jul i år”  ?

Jeg må indrømme, at selv om December er ofte ensbetydende med travle kalendere, familiebesøg og våde/vilde fester. Er det en af mine ynglings måned, men det kan være hård periode at komme igennem, for os med en kronisk sygdom.

Jeg er en af disse tossede personer, der aldrig bliver voksen. Jeg holder myten om julemanden ved at vælge, at tro på det gode i, at en person en gang om året, bare giver og giver til andre uden tanke på sig selv. Der er noget unikt og mystisk over historien og har du set Alletiders Julemand fra 90´erne og den går også i år på TV 2, så er det også en spændende historie om Sankt Nikolaus aka nutidens julemand.

Jeg holder også af december fordi det vrimler med tusindevis af flunkende lys, der dekoreret gaderne og byens torve i store flotte udsmykninger. De mange smukke haver, når jeg gå aftentur med hunden og ser de nøgne træer flunke af små bitte stjerne, der oplyser i aftens mørke tid. Hele glæden over familietid, duften af gran og hjemmebagte (eller hjemmebragte) julekager.

Guide til nemheden (for min egen skyld).

Jeg har lavet en lille guide til mig selv, så jeg kan navigere mig igennem december måneds julefrokoster, fester og Nytårsfesten. For det handler jo lidt om, at overleve og få det bedste ud af en på mange måder skøn måned og på andre måder en hård måned.

King-jul-2018-ls-livet-med-gigt

Generelt i julemåneden, gør jeg følgende….

JEG sænker mine standarder! Der er ingen, der forventer, at jeg disker op med tre slags småkager til kaffen, når jeg er syg, og familien kommer på julevisit. Så nedjuster jeg hvor jeg kan nedjusteres, og accepter, at huset ikke kan være skinnende konstant.

JEG stresser ned! Det er aldrig hensigtsmæssigt at være stresset, og slet ikke når jeg nu har en følgesvend i baglommen at, slæbe rundt med. Alle har meget at se til i december. Jeg skal bare huske at planlægge og uddelegere mine gøremål til dem omkring mig – i mit tilfælde er det manden min og når mine børn kommer på besøg.

Jeg ”forsøger” at slænge mig! Især os kvinder er generelt “gode” til at overhøre kroppens signaler, men det er vigtigt, du lytter til dine behov. Så husk sofaen, og glem juleræset i en halv times tid – hver dag!

Før festen.

Husk at hvile dig, inden du tager af sted til fest. En “morfar” i sengen med nedrullede gardiner er lige, hvad din krop behøver, for at den kan lade op til aftenens udskejelser også selv om det kan være svært.

Du behøver ikke lide for enhver skønhedspris, derfor accepter, at du har nogle skavanker og til jer kvinder, drop stiletterne. Du ved jo, at benene vil takke dig senere på aftenen og manden elsker dig helt sikkert alligevel.

Selv om det er koldt derude, så prøv at undgå stram påklædning på benene, så som strømpebukser. De resulterer nemlig i, at blodet ikke kan løbe ordentligt rundt, og så ender du med det sidste, du ønsker, når du er ude og have det sjovt: hævede ben.

Hævet ben har vi allerede bare ved at, sidde en hel aften på en stol, derfor husk den behagelige påklædning både til dig som mand, og dig som kvinde.

Det er skam helt i orden at slå sig løs på dansegulvet, selv om du er syg. Du kan bedst selv lytte til kroppen og mærke, hvor meget du kan kaste dig ud i – og her er der selvfølgelig forskel på, om hvordan din sygdom er pt.

Det er altså okay at gå tidligt hjem. Du behøver ikke være den, der lukker og slukker, når nu du er syg også selv om det er mega sjovt og du hygger dig, derfor igen lyt til din krop – er du træt, så gå dog hjem!

Efter festen

Når du endelig er kommet hjem i din seng, er der ikke noget værre, end hvis du rammes af uro i benene. I så fald er det vigtigt at have en flaske med beroligende creme uden hormoner,  stående i toiletskabet. Smør – eller lok manden til at massere – dine ben med olien/creme, og du vil med det samme mærke roen sprede sig.

Dagen derpå

Hvis du ligner bare lidt mig, vågner du op med en ordenligt gang “tømmermænd” og selv om du ikke drikker – sørg derfor at, du ikke har en masse planer dagen derpå – gå en ekstra tur med hunden, veninden, vennen, kæresten eller bare dig selv.

Glædelig jul og NYD det ♥

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar

0

Din varekurv