Ændre tre vaner på 10 dage

Har du også en super dårlig vane?
-og kunne du tænke dig at ændre den?

Sandheden er den, at de fleste mennesker har hulens svært ved at bryde deres vaner. Nogle mennesker kan bryde deres vaner på få dage, andre mennesker kan bryde deres vaner på nogle uger. Og der findes mennesker, der får brudt deres vane på få minutter

Det er ikke antallet af dage, der betyder noget. Det er omstændighederne i ens eget liv, ens holdninger til, hvad der kan lade sig gøre og hvorvidt DU selv tror på det, du har lært tidligere i dit liv er det, der bestemmer, hvor lang tid det tager dig at bryde en vane.

Vanens magt!

De fleste mennesker bryder ikke deres vaner, fordi de ikke tror på, at det kan lade sig gøre. Men fordi at vi mangler værktøjerne til at gøre det.

Jeg har ændret 3 vaner inden for kun 10 dage! Det er jeg rimelig stolt over. Hvad er det så for nogle vaner tænker du måske? Jo ser du…

1) Jeg drikker mindre te (det er altså også rigtigt)
2) Jeg spiser mindre chokolade (kun et par stykker dagligt – og nogle dage overhovedet ikke)
3) Jeg får mediteret dagligt (bare 5 minutter – men alligevel)

Var det svært? Egentlig ikke…

For jeg læner mig op af, hvad adfærdsforskning har fundet frem til…Nemlig, at jeg blandt andet skal:

Bruge krudtet på at udskifte eller ændre en eksisterende vane – frem for at forsøge at forbyde den eksisterende vane og starte en helt ny…

Jeg drikker et glas vand, hver gang jeg rækker ud efter et stykke chokolade. Jeg spiser stadig chokoladen, men der er ikke plads til så mange stykker i maven efter et glas vand. Og samtidig gør vandet det, at jeg får væske nok.

Jeg skulle finde en (og det skal du også) trigger, der aktiveres i samme rum som det sted, hvor den vane, jeg gerne vil indarbejde, kan udføres. Jeg mediterer fx. efter jeg har været i bad.

Du skal gøre din ændring så lille, at den er til at udføre – uden at du opdager det.

Lad mig høre: Har du kommentarer, flere gode råd eller måske bare lyst til at forpligte dig offentligt på en ny vane i kommentarfeltet?

Du kan læser mere om adfærdsforskning i denne artikel fra BT.

Med ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv