Angsten sved og den spredte panik…

Jeg må tilstå at, jeg med årene er begyndt at, lide af panikangst m.m og klaustrofobi.

Det har jeg ikke altid gjort, men et en periode med stress, energi udkørsel af min krop og MIN egen manglende for forståelse af gigten. Så jeg slet ikke ( eller også ville jeg ikke se)  de mega RØDE lys, som min krop blinkede med i en længere periode.

Det viste sig, efter jeg kom i en lukket MR scanner for min nakke/ryg. En total panikangst pige, som råbte og skreg efter sin mand fordi, at jeg ikke kunne få luft og et utal af forsøg på, at forklare personalet, at jeg havde det altså ikke godt derinde….

Følgende episode var, at jeg følte at himlen “faldt” ned over mig og min verden blev mindre og begyndte at “klemme” mig. Jeg sidder i min bil og i løbet af nul komma fem, har jeg taget mig tøj af og faret ud af bilen ( al dette sker inden for enkelte minutter, men for mig var det en evighed). Her stod jeg ved et lyskryds og hele kroppen var gået i sort…

I dag har jeg arbejdet med det rigtig meget med sindet og fået nogen gode redskaber og en  bevidsthed om hvad der sker i kroppen, når det hele går igang. Og efter en lang og sej kamp om overvindelse, grænser som konstant skulle rykkes ( for at det blev det nye “normale”), og hele tiden være bevist om hvordan jeg skulle takle givende situationer, gik det fremad og jeg fik nye “normale” grænser som er normale!

På lørdag skal jeg op og flyve og jeg ved, at jeg skal arbejde med mig selv, når vi skal afsted.

Jeg er af den overbevisning at, da jeg bliver fyldt med biologisk medicin i forvejen,  vil jeg helst ikke ty til den medicinske verden og flyde mig med endnu flere “drugs”.

Det er ik´ godt for kroppen, at blive proppet med så mange forskellige præparater, når man i forvejen får en masse for sin gigt. Derfor, når man kan gøre noget selv for, at undgå det – så skal man forsøge det før al andet…

Jeg bestiller altid flypladser på første række og jeg vælger altid fly med meget lyst interiører. Det giver mig ro og ikke en fornemmelse for luft omkring mig, samtidig føler jeg mig også mere sikker, fordi at jeg får det ekstra plads omkring mig.

Du skal bestille flysæder med ekstra benplads og hvis du har det som mig, så er der godt med lys og fri luft. Bestil hos Norwegian eller Vuelling i første række, der er ovenlys og det giver dig en fornemmelse for lys og luft.

Jeg har en del øvelser som jeg laver inden, under og efter flyveturen og de virker på mig. I morgen laver jeg et indlæg med mine egne gode råd til en god flyvetur ♣

hilsen

Indlæg om stress her..

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv