Er du til by eller land?

For mange mange år siden flyttede min familie og jeg til jylland fra Amager. Det må siges at være fra by til land. I dag tænke jeg på, hvordan jeg ville have taklet mit sygdomsforløb i byen med alle de forskellige ting, som jeg har bøvlet over årene.

Jeg bor ud til et fredet område og langs en gammel Jernbane/natursti. Den er ikke vildt besøgt og givet mig fristed mange gange, når jeg skulle ud og have luft omkring mig. I en lang periode kunne jeg ikke klare larm og mennesker og følte mig hel indespærret i vores hus.

Når man har en diagnose, kommer der desværre næste altid tilstødende sygdomme med følge af andre ting, dem har jeg haft min del af. Jeg har gået min vej tynd og det sammen med stien bag ved os, i forbindelse med fjernelsen af min livmoder ( fik den fjernet p.g.a en 15 cm stor, heldigvis godartet knude) og i forbindelse med at jeg fik kronisk stress.

Kronisk stress diagnosen fik jeg for 6 år siden. For jeg kunne ikke forstå at jeg var syg, og jeg brugte al mine energi på arbejdet, da min daværende arbejdsgiver ikke forstå jeg var syg. Så en dag foran en jernbane overskæring vi har i byen, gik jeg i panik. Panikken udløste fysiske og psykiske lidelser, og først efter et års intens arbejde med en meget dygtig enhvers psykolog og mega meget arbejde med mig selv, kom jeg tilbage på rette kurs (uden medicinering). I dag kender jeg ( eller ose gør min mand) signalerne, når jeg har budt mig selv for meget og skal slappe af.

            King på naturstien

Al dette fik mig til at tænke på hvordan klare jer by beboer håndteringen af angst/panikanfald? Der er jo ingen steder i byerne, hvor der ikke er mennesker. I den lange periode det stod på, var jeg slet ikke i en by af nogen form. Jeg kunne ikke komme ind i en bil, så en tur i en forretning eller i en by med mange mennesker, var slet ikke en mulighed…

I dag har jeg været glad for, at jeg bor i en lille landsby med luft omkring mig. Det har hjulpet meget i mit sygdomsforløb.  Hvad med dig, er du til by eller land?

Stik en kommentar og fortæl hvad der gør at du er glad for der hvor du bor…

hilsen

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv