Det nye positive job normale

“Får kendskab til redskaber til, at gøre livet med en kronisk sygdom og/eller handicap nemmere til fastholdelse på arbejdsmarked.

”Hvordan forstår du dine smerter, dikterer det dine tanker, adfærd?”

Kurset er for dig der har borgeren/klienter, som er igang med job afklarings forløb, ressourceforløb eller i gang med fastholdelse til arbejdsmarket.

Målgruppe:
Kurset er rettet mod alle faglærte og ufaglærte borgere, der er i gang med jobafklaringsforløb, ressourceforløb eller er i gang med fastholdelse til arbejdsmarked i form af et fleksjob og kan ind går i et konstruktivt samspil om, at komme hurtigere og bedre forberedt tilbage på jobbet. Borgeren/klienten vil indgå i et konstruktivt samspil med workshop, oplæg og sammenspil om det at have særlige med særlige behov i forbindelse med fastholdelse af arbejdet.

Beskrivelse:
Borgeren/klienten kan forberede og forventningsafstemme fra første dag på arbejdspladsen da de vil får redskabet til at planlægge opgaver og rammerne for opgaveudførelsen og det at indgå i et arbejdsfællesskab med sine nye kollegaer i sit nye job-normale.

Borgeren/klienten vil få anvendelses metoder til at håndtere forskellige reaktioner ud fra deres ny tilførte viden om adfærdsmønstre i livet med en kronisk sygdom, særlige behov eller handicap. Borgeren kan nemmere og mere selvsikkert forberede sin ankomst med at planlægge og kommunikere de forskellige aftalte opgaver ved anvendelse af de metoder de får til rådighed om de daglige arbejdsrutiner på baggrund af forståelse for de styrker, begrænsninger og reaktionsmønstre der udgives på kurset.

Mål:
Borger har brug for vidensdeling og redskaber i særlig af høj kvalitet med anvendelig og borgervenlig information med det formål at styrke deres selvværd og livskvalitet på arbejdspladsen.

Der findes utallige pjecer og foldere med vejledninger – om hvordan man kan leve med en sygdom. Effekten af at høre det fra en der selv har været syg, giver større gennemslagskraft og større forståelse for det frustrerende element som borger, ikke at blive forstået af sin arbejdsplads eller angsten for at skulle ud på arbejdsmarked igen med helt anderledes baggrund end man havde før man blev syg. For at sikre den bedste forståelsen laves materialet af kronisk syge borger/klienter til kronisk syge borgere/klienter og vil være sygdomsneutralt og henvender sig således til alle kronisk syge og handicappet.

Kurset laves til fulde tre dage, men da vi taler om borgere der har synlige eller skjulte udfordringer i livet og til tider også har svært ved at koncentrere sig eller håndtere for meget information på en gang, burde det spredes ud over en længere periode. På den måde får vi med den enkelte borger opbyggede et fælleskab og tilknytning til andre der er i samme situation og på den måde videns dele det gode/positive ved at være given situation i livet som kronisk syg eller handicappet.

Kurset skal have et max. deltagelse og det er min overbevisning om, at 12 deltager er grænsen for at opbygge et fælleskab og tale om emner, der er af personlige karakter og give tilknytning til andre i sammen situation.

Kurset kan gøre en stor forskel i den enkelte borgers/klients liv. Jeg er utalige gange blevet anbefalet at lave et sådan kursus, da ønsket har været fra mine deltager, kursister eller sparring for den enkelte borger, om at de ønskede at få denne viden i starten af deres forløb.

Jeg har taget mange snakke, lavet utalige foredrag og konsulent arbejde for borger/klienter med kroniske smerter / sygdom o.l.  for at sikre, at kurset her kan støtte dem bedst muligt. Det mener jeg at kurset her gør med fokus på emner, så som hvad er din egen rolle i et sygdomsforløb, ensomhed, positiv indstilling og metoder til håndtering af jobbet med kroniske smerter, hvilke er nogle af de emner, som der kommes ind på i kurset.

Modul 1

Hvem er vi?
-Egne rolle
– Hvad virker på dig?
-Livet med en kronisk sygdom eller handicap

Modul 2

Hvad virker?
WORKSHOP
-Fortæl om hvad der virker for én selv?
-Hvordan forbedrer du dig til din sygdom?
-Hvordan navigerer du bedst i sundhedsvæsnet og det offentlige?

Modul 3

Accept af dit nye job-normale
-Det skjulte guld
-Få det bedste ud af det dårligste
-Passe på sig selv i forløbet

Modul 4

Generel sundhed
WORKSHOP
-Bevæg dig
-Positiv indstilling
-Hvad er godt for mig?

Modul 5

På job med kroniske smerter
-Viden
-Smerteskala
-Kommunikation
-Stress
-Håndtering af kollegaer, smerter m.m

Modul 6

Man kan hvad man vil!
-Hjælpemiddel på jobbet
-Specielle hensyn
-Vurdering af kurset
* hvad fik jeg med herfra?

Efter kurset vil borgeren/klienten får kendskab til redskaber der gør livet med en kronisk sygdom eller handicap nemmere til fastholdelse på arbejdsmarked og dermed forebygger oplevelsen af at føle sig udenfor samfundet pga. kronisk sygdom eller handicap.

Kurset bliver undervist af foredragsholder, der selv er kronisk syge og har været igennem samme eller lignende forløb på samme måde som materialet er lavet af kronisk syge borger til kronisk syge borgere og vil være sygdomsneutralt og henvender sig således til alle kronisk syge og handicappet.

Status:
Deltageren kan indgå i et konstruktivt samspil med workshop om det at have særlige med særlige behov i forbindelse med fastholdelse af arbejdet. Deltageren kan forberede og forventnings afstemme fra første dag på arbejdspladsen. Deltageren får redskabet til at planlægge opgaver og rammerne for opgaveudførelsen og det at indgå i et arbejds fællesskab med sine nye kollegaer.

Deltageren vil kunne anvende metoder til at håndtere forskellige reaktioner ud fra deres nye viden om adfærdsmønstre i livet med en kronisk sygdom, særlige behov eller handicap. Deltageren kan forberede sin ankomst med planlægge og kommunikere de forskellige aftalte opgaver ved anvendelse af de metoder de får til rådighed om de daglige arbejdsrutiner på baggrund af forståelse for de styrker, begrænsninger og reaktions mønstre der udgives på kurset

Varighed:
Uge 1:
Mandag og  Tirsdag kl. 10-13 (incl. pause)
Uge 2:
Onsdag og Torsdag kl. 10 – 13 (incl.pause)
Uge 3:
Mandag og Tirsdag kl. 10 – 13 (incl. pause)

Pris:
Pris når kurset holdes i lejet kursus lokaler:
6 dags kurser koster 15.000 DKK.
3 dags kurser koster 12.500 DKK.
Prisen inkluderer lokaler, frokost, te/kaffe, materialer, mapper mv.

Pris når kurset holdes hos jer:
6 dags kurser koster 11.000 DKK.
3 dags kurser koster    9.500 DKK.

Nogle kurser koster et par tusind mere, da der indgår leje af lokaler. Prisen forudsætter, at I sørger for alt det praktiske. Men jeg kan sørge for mapper og kopiere deltagermaterialet for 1.500 DKK. pr. kursus. Jeg kan sørge for projektor og bærbar pc for 550 DKK. pr. kursus.

Ved aftenkurser og kurser, hvor underviser overnatter ude, hvortil kommer ophold og forplejning. Udenfor Silkeborg tillægges transport efter statens alm. takster.

Alle ovenstående priser er ekskl. moms!

Mail gerne til mig for spørgsmål eller kontakt mig på telefon: 30 66 73 77

”Lisbeth Oxholm Snede er en foredragsholder der gør en forskel. Med sin viden og dedikation der efterlader publikum med fornyet indsigt og masse af vitalitet. Som foredragsholder er Lisbeth både nærværende og inspirerende, og med mere end 20 års erfaring er hun så afgjort i særklasse.”

-Defactum, Kvalitet & Kontrol, Aarhus

“Lisbeth er en meget spændende kvinde, men desværre med mange års erfaring med leddegigt på egen krop.” 

– Heidi, Horsens

“Lisbeth har en omsorgsfuld og professionisme til at finde de løsninger som jeg kunne bruge i mit nye normale.”

– Lea, Fleksjobber

Kontakt

Jeg er ikke til at, træffe lige nu. Men du kan sende mig en e-mail, og jeg vender tilbage til dig.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Din varekurv