Ferie og hverdag

Nu er ferien ved at være slut og ja, så begynder hverdagen igen!

 

Er der entalt forskel på hverdag og ferie, når man er syg?

 

Ja, det er der virkelig! Jeg har mange faste rutiner der bliver skubbet, rykket og lagt til side, når jeg holder ferie! Men det ændre ikke i at, folk stadig spørger mig – jamen du går hjemme til dagligt, så ferie har du jo nok af!

 

Det er ikke ferie at, være hjemme med en kronisk sygdom – det er hårdt arbejde, for at sige det lige ud! “Du skal til fys, blodprøve, slappe af, læge og endnu mere læge…”
Det er ikke afstressende at være hjemme og vide at, alle disse ting har konserkvenser hvis jeg ikke gøre dem. Derfor er de lige så vigtige som et arbejde – jamen det er jo et arbejde at, være syg!

 

Ens kalender er fyldt med aftaler til det ene og det andet, nye følgesygdomme følger med og mange andre udfordringer i hverdagen – jeg har pligter i dagligdagen som alle andre og ja, jeg har måske mere “fritid” end dem der er på arbejdsmarket. Men det bruges på at, pleje sygdommen og alle dens udfordringer.

 

Derfor trænger jeg, der er kronisk syg også til ferie!

 

Derfor er det mega øv, at mange ikke forstår hvor vigtige det er at, komme væk og være en familie! Og sygdommen har ikke første  prioritet ( selv om den altid ligger lige under huden ) – men det er et bræk fra hverdagens mentale udfordringer.

 

Vores svigerdatter er Powerlifter & CrossFit ??&?? #1 – DK : junior -63? Danish record 

.

Det er dog meget vigtig at, jeg får taget hensyn til min krop i større eller mindre grad. For der laves utrolig mange komprimere i ferien og jeg misbruger min krop til det yderste, samt jeg forsøger at, ignorere alle mine signaler for “råb” og “larm”. Jeg har jo ferie, også fra min sygdom!

 

Det kan dog godt give et lille ( til tider stort) pay back, når jeg kommer hjem. For jeg ved jo inderst inden godt at, regningen kommer altid senere. Det er bare et spørgsmål om hårdt og hvor længe jeg skal betale for min ignorering af signalerne ( det helt afhængig af, hvor længe jeg har overhørt kroppen:-)  )

 

Mandag morgen hedder den igen, medicin, fys og ja, omstilling til blæst, regn og køligere temperaturer. Det koster på kontoen, men så NYDER jeg også den sidste morgen på terrassen med en hær af cikader spiller i baggrunde og slagene af golfkøllerne ude på banen.

 

Det er alt i alt en super rar følelse og jeg vil ønske at, jeg kunne blive nede i varmen for altid – kroppen har det så godt hernede! Ingen stive led, ingen rigtige smerter og ja, bare en masse D-vitaminer i kroppen – den kan da heller ikke være usundt!

Rigtig god lørdag ♥

 

Tak fordi at, du læser med!

 

Følg mig på

SNAPCHATINSTAGRAMFACEBOOK – BLOGLOVIN

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar