Ferietid er en hård omgang

Ja, ferien kan virkelig være en hård omgang for kronisk syge og regningen kommer bagefter!

Men jeg vil ikke være det foruden den. Jeg har mange faste rutiner der bliver skubbet, rykket og lagt til side, når jeg holder ferie! Men det ændrer ikke i at, folk stadig spørger mig – jamen du går hjemme til dagligt, så ferie har du jo nok af!

Det er ikke ferie at, være hjemme med en kronisk sygdom – det er hårdt arbejde, for at sige det lige ud! “Man skal til fys, blodprøve, slappe af, læge og endnu mere læge…”
Det er ikke afstressende at være hjemme og vide at, alle disse ting har konsekvenser hvis jeg ikke gøre dem. Derfor er de lige så vigtige som et arbejde – jamen det er jo et arbejde at, være syg!

Saltsøerne i Spanien

Ens kalender er fyldt med aftaler til det ene og det andet, nye følgesygdomme følger med og mange andre udfordringer i hverdagen – jeg har pligter i dagligdagen som alle andre og ja, jeg har måske mere “fritid” end dem der er på arbejdsmarked. Men det bruges på at, pleje sygdommen og alle dens udfordringer.

Er der mentalt forskel på HVERDAG OG FERIE, når man er syg?

Derfor er det meget kedeligt og måske også lidt øv, at mange ikke forstår hvor vigtige det er at, komme væk og være en familie!

Samtidig med at man “forsøger” ikke, at give ens sygdom første prioritet ( selv om den altid ligger lige under huden ) – men det er et bræk fra hverdagens mentale udfordringer.

Det er dog meget vigtigt at, jeg får taget hensyn til min krop i større eller mindre grad. For der laves utrolig mange komprimerer i ferien og jeg misbruger min krop til det yderste, samt jeg forsøger at, ignorere alle mine signaler for “råb” og “larm”. Jeg har jo ferie, også fra min sygdom!

Derfor trænger jeg, der er kronisk syg og så til F E R I E

Det kan dog godt give et lille (til tider stort) pay back, når jeg kommer hjem. For jeg ved jo inderst inden godt at, regningen kommer altid senere. Det er bare et spørgsmål om hårdt og hvor længe jeg skal betale for min ignorering af signalerne (det helt afhængig af, hvor længe jeg har overhørt kroppen).

Efter ferien hedder den igen, medicin, fys (total tiltrængt) og ja, omstilling til det danske vejr med blæst, regn og køligere temperaturer. Det koster på kontoen, men så NYDER jeg også den sidste morgen på terrassen med en hær af cikader spiller i baggrunde og slagene af golfkøllerne ude på banen.

Det er alt i alt en super rar følelse og jeg vil ønske at, jeg kunne blive i varmen for altid – kroppen har det så godt i Spanien!
Ingen stive led, ingen rigtige smerter og ja, bare en masse D-vitaminer i kroppen – det kan da ikke være usundt for mig ?

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Følg mig på

Instagram – Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar