Folk undre sig stadig over behandlingen af syge

Jeg var for første gang i et år til et netværk arrangement jeg er medlem af her i weekenden. Mega hyggeligt og snakken går over bordet og faldt ind på en i gruppen, der er gået ned med stress og jeg kan fortælle lidt om hvad udsigten er for en der bliver i syg i Danmark og endnu engang får jeg svaret; “Jamen, sådan kan vi da ikke behandle et syg menneske”.

Jeg bliver stadig hel PAF

Jeg bliver helt paf, når der sidder mennesker i mit ydre netværk, der virkelig ikke ved hvad syge bliver trukket igennem af det offentlige system i Danmark. Omverden forstår eller ved bare ikke hvad deres kryds ved stemmeboksen har af betydning i diverse valg.

Selvfølgelig skal de / vi heller ikke vide alt omkring os og heller ikke hvordan et sygdoms forløb fungere i detaljer. Men der ryster mig at, trods flere og flere artikler om syge og om måden at håndtere disse forløb i Danmark, rammer slet ikke befolkningen, der ikke selv har det inde på livet.

Det er som en begivenhed fra en anden verden de læser om og det “siger” dem intet, FØR de selv kommer i samme situation.

Hvordan ændre vi det? -og kan / skal vi ændre det?

Tager jeg mine skyggeklapper af, vil jeg nok selv være af den opfattelse og måske endda negligere sygdom -og ældreområdet. Det ville jo ikke vedrører mig og mine kære. Midt i livet bekymre man sig, nok ikke så meget om det med at blive ældre og hvis man ikke selv bliver syg, så tænker man slet ikke emner som disse i ens beslutninger.

netvrksgruppen-stramop-julefrokost-livet-med-gigt

Jep, jeg tager lige en lille sang quiz til netværksmødet. Hvilke ikke gik så godt, da jeg ikke kan holde en tone i livet. Der blev grinet godt

Det vil handle om der hvor man selv er i ens liv og de hindre en selv bøvler med. Har jeg børn interesse skole,  børnehave m.m. Er man husejer er det måske ekstra beskatning af det.

Men af ren natur ville man ikke sætte sig ind i disse verdener før en selv fik brug for dem.

Er det en menneskelig fejl? Det vil jeg være dig svar skyldig. Men jeg kan kun blive bekræftet i, at vi syge skal stå sammen og sætte fokus på kronisk syge i Danmark. Sammen er vi stærekere og når længere ud.

Sammen spreder vi budskabet.

Vi skal sprede budskabet fra alle vinde af, fra de øverste tårne højt over byerne og møde folk i øjenhøjde på de sociale medier, på gaden og go med faste skridt mod politikernes umenneskelig måde at systematisere systemet og glemme individet.

I al den tid jeg har haft fokus på gigt, har det gang på gang vist sig, at for at give den bedste og mest succesfulde behandling i et forløb. Om det er i den offentlige sektor eller i sundhedvæsenet, er nøgleordet individualisering.

Vi er individualister, der har brug for at omverden ser både det ensartet, men også forskelligheden i systemet. Det skal vi gøre sammen!

Hvis du sidder og tænker hvor kan jeg selv gøre en forskel har vi nogle rigtig gode foreninger/organisationer, der gør et arbejde for os kroniske syge.

Er du under 35 år, har vi Foreningen for unge med gigt (fnug), de kan hjælpe med at få fokus på specielt unge med en gigt diagnose. Der er utrolig mange gode grunde til at bruge sin tid med FNUG-friviling arbejde. Først og fremmest er det en god måde at møde andre med en kronisk gigtsygdom på.

“I FNUG vælger du selv hvor du har lyst til at lægge dit fokus. Kommunikationsgrupper – PR-, web- eller redaktionsgruppen og være med til at påvirke hvordan FNUG skal fremstår udadtil. Naturligvis bestemmer du selv, hvor meget tid du vil bruge på det.”

Er du over 35 år, har vi Gigtforeningen, de kan hjælpe med at få fokus på mange forskellige gigtsygdomme i en af deres 22 kredse, samt en lang række lokalgrupper. Desværre er det anset for at være en foreningen for ældre mennekser med arrangementer for den ændre pensioneret gruppe af gigtramte.

Det er en af de ting, jeg har og stadig arbejder med for at, få ændret og Gigtforeningen er godt igang med at, ændre opfattelsen af foreningen er for folk midt i livet.

For vi er mange midt i livet med gigt, der har større og flere udfordringer, så som arbejdslivet, familielivet og den skjulte sygdom.

Muligehederne er altså mange for at, stå sammen og være stærkere. Men det vigtigste er at vi bliver hørt og gør noget for, at få fokus på kroniske gigtsygdomme og udbrede hvordan vores samfund er opbyggede til folk med en kronisk diagnose.

Med Ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

 

 

 

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv