I dag har jeg fået Karla til, at skrive lidt på bloggen om hvorfor hun har lavet støtte kort til Gigtforeningen indsamling i år. Hvad der har inspireret hende til at, gøre en forskel for kronisk syge og gigtramte.

Karla er en super frisk pige med ben i næsen, der har selv Rygsøjle gigt og Colitis, mor og kæreste. Karla vil gerne gøre en indsats for gigtområdet og hun har lavet et fantastisk stykke arbejde og derfor syntes jeg også, at det fortjener vi som pårørende, gigtramte eller som jeg der er blogger, fortæller hendes historie.

God fornøjelse ♥


FUCK GIGT

Den 10. september i år, var der landsindsamling til Gigtforeningen. Jeg var klar til at give en hånd med, og kontaktede dem strakt for at blive koordinator i mit lokal område. Det er desværre bare sådan, at man som foreningen må samle ind i hele landet. Gigtforeningen har lov til at samle ind i region midt og sjælland, Altså et stykke væk fra Vejle, hvor jeg befinder mig.

Jeg selv er gigt ramt og meget gangbesværet, det var derfor ikke en mulighed for mig at gå om samle ind, men derfor kunne jeg jo god være den, der planlage ruter og stod klar med kaffe nå folk kom retur. Men desværre ikke i år. Derfor besluttede jeg mig for at lave de fire statements’ kort. For at skabe fokus og samle ind til gigtforeningen. På min egen måde.

Jeg syntes der i er alt for lidt, og forkert fokus på gigt. Ofte forbinder man gigt med ældre mennekser, og med noget der komme med alderen. Men sådan er det jo slet ikke.  Hver 3. dag er der et barn der får gigt. Og vi er mange unge ude i verden der render rundt med stive og ømme led. Gigt er en usynlig sygdom, og lige så stor en velsignelse det er, er det en forfærdelig forbandelse at ingen kan se det.

Jeg mener, at det godt på den måde, at jeg kan til tider tage en maske på, og lege jeg er helt almindelig og rask. For ingen kan se jeg har ondt og er stiv i mine led.

Til gengæld er der mange der ikke kan forstå, at jeg for eksempel ikke kan arbejde fuldtid, fordi ingen kan se hvor skide ondt jeg har. Ingen kan se at jeg har brugt for middagslur hverdag, er nødsaget til at træne  hverdag for ikke at min krop bliver stiv. Ikke kan åbne en mælk eller vand, ikke kan vaske mit hår selv, har handicap parkering, eller har en stårstøtte stol i hjemmet, for at aflaste.

Mange af de unge der er ramt af gigt, har svært ved at gennemføre et studie, fordi de har et langt højere fravær end andre. De skal til læge, på sygehus, og så er der bare flere sygedage. Når man hele tiden har smerter, er hjernen på overarbejde – faktisk svare det til den er stresset. Derfor er man ofte usandsynlig træt og kan have svært ved at koncentrerer sig.

Gigt en en fucking lorte sygdom!
Undskyld mit franske, men det er den eneste rigtig måde at beskrive det på.

Jeg ønsker så inderligt at sætte fokus på, at det ikke kun er gamle mennesker der har gigt. Og gøre folk opmærksomme på, hvordan det faktisk er at leve med gigt og hvilke udfordringer det giver. Jeg er blevet hjulpet rigtig meget af biologisk medicin, uden det, var jeg ikke kommet til hvor jeg er nu. Det er så vigtigt at der bliver skudt penge i forskning, så endnu flere kan blive hjulpet. Netop forskning er hvad der var i fokus ved indsamlingen d. 10. september i år – og det er forskning du støtte når du købe mine kort.

Men en baggrund som designer har jeg selv designer #Fuckgigt kortene, og får dem trygt via et samarbejde med bilablau.dk. Så flest mulige penge gå til Gigtforeningen. Med de fire forskellige statements, er der sikker også et der passer til dig, uanset om du har gigt eller ej✌🏼

TAK for din støtte.

Kærligst Karla

www.karlapilgaard.dk

4 kort for 50,- // 49,50 går direkte til gigtforeningen.  Porto 8,-
Du kan købe kortene her ved LivetMedGigt.dk eller direkte ved at MobilPay 30235241 – skriv dit navn og adr, så sender jeg dem afsted til dig 💘

Jeg håber at, du har lyst til at, støtte den gode sag og være med til at sprede budskabet endnu mere  – så del endelig dette indlæg til nærmiljøet.

Sammen er vi stærkere og stærkere står vi sammen!

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv