Gæsteindlæg af Henrik Stoubæk Karstensen

Gæste indlæg af jer læsere

I dag har jeg fornøjelse af, at have et gæsteindlæg af en af jer læsere. Henrik, som du kan læse om i dag er smertepatient efter en ulykke. Han har haft sine udfordringer bl.a fordi at han er en mand og hans fornemmelse for, at være alene i hele verden med en kronisk diagnose.

Derfor begyndte han selv, at fortælle om hans liv på hans blog om livet med smerter  – du kan se hans blog her: www.et-godt-liv-trods-smerter.dk

På bloggen her gør jeg meget ud af, at du som læser får mange gode historier og se og fortalt fra forskellige vinkler. Derfor byder jeg tit gæsteblogger ind, der har andre diagnoser end mig selv.

Hvis vi får fokus på så mange gigt sygdomme som muligt, giver det en samhørig og en forståelse for at, alle der har en autoimmunforsvars sygdom bøvler både med følgesygdomme og vi stort set har de samme udfordringer i livet med gigt.

God læselyst. 


Henrik-Stoubæk-Karstensen- livet-med-gigt-gæsteindlæg2018

Privat foto

Lisbeth spurgte om jeg ville lave et gæsteindlæg på hendes blog. Det skulle der bestemt ikke tænkes længe over, da jeg overvejede men desværre ikke havde meget overskud til det, da Lisbeth søgte gæsteblogger. Lisbeth er en af de få blogger jeg følger, som giver mig utrolig meget inspiration til at blogge selv.

Nu tænker du sikker, hvem der skriver. Hedder Henrik Stoubæk Karstensen og har bloggen et-godt-liv-trods-smerter.dk, her skriver jeg om hvad jeg som mand tænker og får tiden til at gå med. Var i oktober 2011 ude for en ulykke, hvor en kollega kommer kørende på en El-stabler. Kollegaens palle er løftet så højt, at den går ind over den stå plade på den el-stabler jeg stod på. Derfor fik jeg foden mast mellem de 2 stabler med en palle som mellemled, hvorefter jeg blev kørt på sygehuset i Kolding.

Her fik jeg beskeden om at min fod bare var kraftig forstuvet, blev plasteret i en støvle og sendt hjem på et par krykker. 14 dage efter blev jeg indlagt til hasteopperation, da jeg kom ind til kontrol. Siden har jeg været gennem flere operationer og genoptræningsforløb, men ingen ting har hjulpet. Så i dag bruger jeg kørestol næsten altid, der få gange hvor jeg går en smule. Hvilket kun sker når det er for besværligt at få kørestolen med rundt, men min gangdistance er langsom blevet kortere og kortere.

Hjælpemidler

Af hjælpemidler har jeg kørestolen, rollator, el-scooter og en havetraktor, hvor jeg har fået flyttet fodbetjeningen fra højre til venstre side, så jeg kan bruge min raske fod.
Jeg har altid haft gang i mange projekter, og nyder virkelig at lave sådanne projekter. Men efter at min ene nabo mener at de skal holde øje og filme/fotografere mig og informere myndighederne, om at jeg prøver at snyde systemet. Det har gjort at jeg har skåret meget ned i mine projekter, så hvis der noget jeg vil have lavet, så få jeg nogle til at lave det frem over. Eller små ting, som de fleste kan nå på en dag, vil jeg stadig lave, men bare bruge flere dage eller uger på.

En af mine projekter

Jeg har en datter på 7 år, som desværre er meget mærket af jeg har dårlig fod og ryg. Så hendes største ønske var at give mig et nyt ben til fødselsdag, hvilket både rørte hendes mor og jeg. Da hendes mor fortalte mig det, da jeg henter Emma på min fødselsdag. Har dog valgt at jeg er der så meget jeg kan, når jeg har min datter. Så jeg laver gerne selv legetøj og andet hvis der er specielle ting, hun gerne vil have. Vi har fx lavet en ny seng selv, som forestiller en hest, galge til at ride ringridning gennem, man er vel fra Sønderjylland he he, samt mange andre ting.

seng- Henrik-Stoubæk-Karstensen-gæsteindlæg2018

Privat foto

Har også lagt min frygt for heste til side, nu hvor min datter er vild begejstret for disse store og farlige dyr (hvertfald hvis du spørger mig). Vi har dog begge stor kærlighed til hunde, så vi elsker at tage el-scooteren op og låne mine forældres hund Chico. Han er en lille Cavalier King Charles, eller Cavalier King træls, som vi kalder ham når han ikke høre efter hvad vi siger.

Hvorfor blogger jeg?

Jeg oprettede min blog, da jeg havde svært ved og finde andre mandlige forbillede, da jeg var kommet ud for ulykken og jeg manglede, at sige hvis han kan, så kan jeg også. Hvilket jeg håber er noget de fleste vil tænke om mig, og få modet til at få et godt liv. For jeg har virkelig fået et fantastisk liv, da jeg indså at hvilken gave det var at være i live og nyde hverdagen.

Jeg bruger meget mindfulness til at få smerterne på afstand og blive bedre til at være i nuet, for det er ved at være i nuet at jeg får mest ud af mit eget liv. Hvad andre tænker eller siger om mig, er jeg personligt pænt ligeglad med. Ligesom jeg syntes at man skal tage det meste med et grin og tænke pyt, når nu det er sket, som er sket og hvordan kommer vi videre. Som da jeg kørte kofangeren af min bil og måtte sætte den på plads med strips, som jeg altid har i bilen, ind til jeg kunne få limet kofangeren og sat den på bilen igen.

Datter- Henrik-Stoubæk-Karstensen-gæsteindlæg2018

Privat foto

Pårørende

Jeg har dog fravalgt mig at få en kæreste, dog vil jeg ikke afvise en pige, hvis hun mener at hun ikke kan leve uden mig og jeg syntes hun virker attraktiv. Men det har noget at gøre med at livet med kroniske smerter påvirker de pårørende så meget, at det skal være en virkelig stærk person, hvis de skal stå på sidelinjen og se på at ens kære ikke kan rejse sig fra sengen pga. smerter eller kæmper sig gennem dagen. Ligesom det er en stor tabu for mange mænd, at når de har kroniske smerter.

Påvirker smerterne, at man får stress, som kan påvirke potensen, hvilket det også har gjort for mig. Heldigvis er den ikke helt væk, men det er periodisk svært at få det til at lykkes. Personligt betyder det ikke det store for mig, da jeg sagtens kan undvære den del når jeg er single.

Hvis du har lyst til at lære mere om mig, samt følge mig på et-godt-liv-trods-smerter.dk

Knus
Henrik Stoubæk Karstensen


Tak til Henrik for, at have lysten til at fortælle hans historie om livet med kroniske smerter og hvordan han takler sin hverdag med sine udfordringer af smerte. Jeg har stor respekt for det arbejder der lægges i at oplyse andre om ens udfordringer og forhåbentlig hjælper mange med smerter.

I er velkommen til at stille ham spørgsmål enten herinde eller kontakt mig, hvis I har yderlige spørgsmål og jeg bringer dem videre. 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

 

 

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar