Gigtramte er bare “Bad-Ass” personer

Gigt patienter er bare nogle “BAD ASS” personer!  

I den sidste stykke tid er jeg blevet opmærksom på, at de udfordringer jeg har haft i mit sygdomsforløb. Altid har været ret voldsomme og intenst.  

Det har fået mig til at tænke over om vi gigtpatienter bare er nogle “bad ass” til smerter og om det virkelig hænger sådan sammen, at vi gør intet før det nærmest er for sent? 

Personlig syntes jeg selv, at jeg er en forholdvis sej kvinde. Men jeg kommer ikke i nærheden af de mange fantastiske mennesker jeg har mødt igennem min tid som blogger, konsulent og foredragsholder.   

Jeg har de samme udfordring.

Jeg føler de samme ting.

Jeg slåes med de samme udfordringer, som andre gigt ramte. 

Gør det mig til en “en af de seje” ? 

ls-livet-med-gigt-bilEn resurse stærk patient

Når jeg er ude og lave oplæg eller arbejde for sundhedssystemet, bliver jeg tit ses, som en af de “seje” patienter. En af dem der ressourcer stærke og på en måde er jeg også det.

Men det er på godt og ondt! 

Jeg ved nemlig godt med mig selv og det gør du helt sikker også. At når det knagen hist og pist – her og der, så er det bare hverdag og ingen større ting. De store ting bliver det først til, når det er gået galt.

Når det så går galt, så går det rigtig galt. For noget tid siden fik jeg en bemærkning fra en kær gigtveninde (hende kan jeg jo fortælle det uforsødet til), at når jeg fortæller om mit sygdomsforløb. Kan det godt virke meget voldsomt og nogen gange også helt vildt i andres øre.

Måske fordi, at jeg ikke anser de små udfordringer for noget. Men for mig er det heller ikke noget – jeg har været så handlingslammet af sygsomme, at jeg har været sengeliggende og total afhængig af andre til at gå på wc med mig, tage tøj på mig og ja, du kan næsten selv tænker dig til resten.

Overhører signaler

Derfor overhører jeg nok lidt de små signaler kroppen kommer med. Jeg tænker ikke på smertet i hverdagen mere. Ud over når de rammer toppen af isbjerget. Til dig der har hørt mig til mit foredrag “livet med gigt og hverdagens udfordringer og forhindringer” ved hvilke isbjerg jeg taler om. 

Betyder det så, at jeg er sej? Nej det syntes jeg ikke, jeg syntes bare det beviser, hvor seje vi kronisk syge endelig i virkeligheden er. 

Vi er BAD ASS

Venter jeg for længe med at tage fat i “problemet”. JA! Det gør jeg! Men det er et valg og og nogle gange er det et bevist valg og andre gange er det et ubevist valg. 

Kender du selv til dine beviste – og ubeviste valg? 

Det er nemlig først et valg, når man bevist kan arbejde med ens valg. Hvilke jeg skrev om for ikke så længe siden – så er alt jo et valg! Os der lever med smerter dagligt tænker ikke så meget over den daglige smerte.

Det er nemlig MIT nye normale og der er mere for mit vedkommende mere fokus på den smerte, der ikke er den normale smerte. Nik, hvis du kender til det!

Med ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv