Infrarød Varme / HEAT træning

I mandags var jeg til en ny slags træning hos en fysioterapi der hedder Lisa Thomey, der ejer af Institut Thomey i Silkeborg. Institut Thomey er et behandlings- og træningskoncept, Lisa har udviklet og finpudset gennem de sidste 20 år om det drejer sig om idræt på eliteniveau, genoptræning eller motion.

Jeg har længe været træt af at, jeg ikke rigtig kan strække ud i de kolde rum og har gjort at, jeg flere gange har lavet mere skade end gavn.

Derfor var jeg meget spændt om hvordan jeg ville takle kroppen i det nye infrarøde varme rum. Men jeg har længe trængt til at, få dykket ned i kroppen og få frigivet  en masse spændinger.

Derfor har mit valgt være Roll & Release og jeg var hunde nervøs for at, om jeg kunne klare det!

Hvad er ROLL & RELEASE.

Roll and Releace er en time med Blackroll og små bolde til at få adgang til usmidige og stramme områder i ens krop. Det forgår i et infrarød Varme / Heat rum, der er mellem 36 og 40 grader og giver en lindring af smerter og øger mobiliteten – så det giver en afspændt krop.

Jeg steg ud af bilen ( manden kørte mig, da jeg ikke lige vidste, hvordan jeg reageret efter timen ) og jeg kom ind i et rum, der ikke var helt færdig endnu – men det der var færdig, var meget lækkert og tiltagende og fyldt med mennesker.

Jow, det er et populært sted jeg var kommet til, dog ikke noget højrøvet eller overlegent sted, men hyggeligt omgivelser der indbød masser af energi og pulserende liv.

Jeg var kommet til Institut Thomey 🙂 og jeg fik lidt en lille uro mave fornemmelse, over om jeg gigtramte mig, kunne begå mig et sted med så meget puls.

Jeg står i deres forhal, eller modtagelse / venteværelse til behandlingerne og hører på alle dem der skal med mig på hold. Det hele startede først op i dag, så der var spænding omkring hele forløbet og der blev snakkede om hvordan de forskellige ville reagere på rummet.

Jeg blev lidt nervøs over deres kommentar om at, døren ville blive låst og det ikke var muligt at, komme ud når vi først var kommet ind.

Det var nok til at, jeg begyndte at, gå lidt i panik – men jeg tager mig sammen og snakker med instruktøren, der også er informeret om at, jeg er leddegigt patient og det var vigtig at, jeg ikke kom ud i ydre stilling.

Døren lukkes i et lunt rum på små 36 grader og jeg begynder at, hyberventilere – får hjertebanken og begynder at, få optakt  til angst anfald, men jeg kikker på instruktøren og får et beroligende blik og nu kan timen begynde.

Jeg er klar til at, begynde roll and release træningen….

Vi får en kort intrution om vand indtagelse ( vi må kun drikke efter godkendelse fra instruktøren af) og hvad timen går ud på. Jeg er så klar, min angst ligger stadig i baghovedet, men jeg har modet på at forsætte og gør klar til de første trænings øvelser.

20 min går der og jeg begynder lige så stille at, få ro på kroppen, vejrtrækning og laver øvelserne så godt jeg kan – øvelserne minder om Yoga øvelser og dem har jeg det okay med.

Varmen er ikke det store problem endnu og jeg nyder at, jeg kan få vejret og det ikke gør sønderligt ondt i kroppen at, gøre øvelserne.

Da det 21 min er gået, pibler svenden af mig lige med et – jeg får virkelig gang i forbrændingen og jeg bliver lidt glad, for jeg har svært ved at, svede ( ud over mit hoved ) – men det går and og efter 25 min. for vi drikke pause…

Min bluse efter træning

Jeg er nu halvvejs inden i træningen og meget positiv over kroppen reaktioner på rummet. Varmen bliver skruet op og vi skal herefter ned og ligge på de tildelte måtter og lave øvelser med blackroll / små bolde.

Av, av, av, det var virkelig en udfordring, nok mest fordi at jeg meget længe ikke har kunne strække kroppen ud, men da den nu var blevet godt gennemvarmet – kunne jeg selv komme i dybde med den sorte bold.

Det var virkelig godt! Og meget betryggende at, instruktøren var en fys der kunne rette en til om det nu var rigtig til lige din krop! Mega godt!

Efter træningen oplevede jeg faktisk en følelse af en blød og afspændt krop – dog driv våd af sved! 🙂

Jeg ville forslå Institut Thomay at kikke på et målrettet gigthold, da jeg kan se mange muligheder for folk med kroniske smerter i led og krop. Det håber jeg at, de vil overveje, da jeg kan se fordelen af et sådan hold. Men nu må vi se…

Jeg kan varmt anbefale Roll & Release infrarød varme / heat træning ♥

( efter et par dage, kan jeg stadig “mærker” kroppens udstrækning efter træningen) 

Du må altid gerne kommenter, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

 

 

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

SNAPCHAT

 

 

 

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv