Julen aften ano 2017

Glædelig Jul fra mig til dig ♥

I vores lille familie kører julen på traditioner og ganske givet nået vi har gjort lige siden Bo og jeg mødes. Selv om børne er blevet store og klar til at lave deres egen traditioner, har vi forældre udtrykkeligt fået af vide, at vi  “piller” ikke ved noget – alt skal være som det var da de var små.

Derfor kører vores juleaften på en pæn snor af traditioner. Vi har alle børnene hjemme i år, måske for sidste gang i fremtiden. De er ved at, være store og har andre i deres liv, der skal tages hensyn til og det er jo en meget naturlig fremgang. Jeg ville dog ønske, at vi altid kunne være sammen alle os fire fra kernefamilien.

Men familier udvides og det er endnu engang naturgang og i år, gik manden og jeg faktisk og glædet os til der engang kommer børnebørn og små fodtrin i huset igen.

jul2017-trae-livetmedgigt.dk

Kl. 13 o´dut – Banko Banko

Julen starter hos os præcis kl. 13:00 dut. Jep, på den måde har jeg OCD alt skal være tradition tro og det har mine børn avet. Et enkelt år var vi i Spanien og holde jul og det var ikke det helt rigtige for vores lille familie. Fra morgen af, ja allerede d. 23 dec. starter jeg med forberedt al i køkkenet. På den måde bliver det ikke så stresset hen på eftermiddagen juleaften.

Kl. 13 ankommer gæsterne og er vi “alene” eller familien bor hos os, klæder vi os pænt på og starter juledagen med en god omgang julebanko.

Hvert år er der en der er mere heldig en alle de andre, og der løber med næsten alle “snoller”gaverne.

Ofte betyder snoller banko gaverne ikke ret meget. Det er selve spillet og hyggen omkring bordet der tager over og gør det hele lidt mere juleagtigt. Hvis vi skal være helt ærlige, så har alle jo i dag mere eller mindre råd til snoller ind imellem i hverdagen også selv om ungerne der er studerende, har de ind imellem råd til det lidt ekstra.

Når det er sagt, så er det virkelig også folks drive, der driver spillet gang på gang – hvem får den første række – hvem får anden rækker og når de sidder tilsidst sidder spændende og venter på lige det allersidste nummer og sidemanden siger Bango…

Jep, vi kender det alle, der vises ens engement virkelig på den sjove måde og så er det er altid sidemanden der vinder – altså godt vi har sidegevinster.

Gåtur med Pullerhunden

Efter et par timer med høj spænding og konstant noget i munden, trænger vi til at strække ben og det kalder på en gåtur for hele familien – både i regn og slud. Efter vi har fået King, giver det lidt mere mening at gå en længere tur, for han er lige så spændt og hopper rundt i huset, når bølgerne går højt i julebanko´et. Så han har også brug for den friske luft og få gået lidt af det ekstra af, der er proppet i mundet i løbet af eftermiddagen.

Kl. 16:00  – DR 1, Disney´s Juleshow

Vi venter spændt ( også selv om jeg har set det nu i snart 40 år) på overraskelsen og med de nu voksne ungerne, så bliver der gættet på om de viser to eller en overraskelser!

Hvilke tegnefilm viser de så? Uhmmm, budene er mange og da vi er en familie med Disney af hele hjertet og følger vi alle troligt med i al det nye og budene er mange.

I år er budene nok “Biler 3”, De utrolige 2 og ja, der er flere at vælge imellem – vi venter spændt!

kl. 18:00 – Julemiddag

Efter Disnye sjovs juleshow hedder den madlavning, alle går i køkkenet, der er dog et par stykker, der gerne vil ud igen og tager derfor og går en lille ekstra tur med  hunden og får luft.

Det er jo jul og vi skal have dejlig mad – i hvertifald mad vi ikke får til daglig og vi skal have sovs – det er næsten den eneste gang på året, jeg får sovs og jeg glæder mig altid.

Chips og sovs… uhmm…mums

Maden hos os består af fyldt kalkun m. brune kartofler, alm. kartofler, chips, varm rødkål, frisk rødkål med appelsin og valnødder, grønlangkål, alt sammen hjemmelavet og tilsidst ikke at forglemme, sovsen!

Når maden er spist, ryddes bordet af, der pakkes ned, vaskes op og lægges væk. Nu gør vi klar til at gå rundt om træet og synge alle de dejlige julesange.

JULESANG TID

Da jeg ikke har nogen sangfugl gemt i mig – til forskel for Nuller og ungerne – ja, så er jeg ikke den mest pragtfulde at høre på og ind imellem siger ungerne også til mig…mor, altså; ikke så højt.

jul2017-livetmedgigt.dk

Efter vi har danset, sunget og blevet total rundtosset, skal der pakkes gaver ud.

I min familie har vi en tradition om at, du skal gætte hvem gaven er fra ellers lægges den under træet igen og næste gang skal vi huske hvad der er sagde sidst – ellers bliver det en lang aften..

Nogen gange har vi bare en gave, der er mega svær at gætte fra, for vi bruger nemlig både øgenavne og familie relationer i fra på kortet. Det kan være noget svært at, huske det hele – men også hammer sjovt.

Vi bruger mange penge på julen og den skal nyde og ikke speedes igennem. Det er en hygge tid og der skal være plads til, at nyde roen og den umage andre har gjort sig på et gave køb og den mad der er brugt lang tid på, at tilberede.

“Jeg ved ikke med dig, men hos os spiser vi non stop juleaften og vores maver kan slet ikke klare det – kan din?”

Det var lidt om vores jul og jeg håber at, du har lyst til at fortælle lidt om dine traditioner og dine juledage engang i her i julen – jeg elsker, at høre om andres jul og deres traditioner.

Glædelig JUL fra mig

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

 

 

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

 

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv