Jeg knækkede koden da jeg fandt ud af, hvad jeg brændte for…

I det sidste stykke tid har jeg snakkede meget på de sociale medier omkring vigtigheden af at være fastholdt på arbejdsmarkedet.  Når jeg skriver om fastholdelse til arbejdsmarked er det jo ikke dem, (dig) der ikke kan arbejde længere og har en utrolig hård kamp med at få hverdagen til at hænge sammen uden at ens sygdom får magten. 

En af de ting jeg har lært ved at være syg er faktisk, at jeg har lært at leve

Jeg kender selv til kampen, om hvad jeg husker dengang faktisk var noget af en ”overlevelse” periode i mit eget liv. Det var for mig svært at komme til accepten af, at jeg ikke længere kunne arbejde eller var tilknyttet arbejdsmarkedet. På et tidspunkt i mit eget sygdomsforløb var jeg selv sengeliggende og ude af stand til at gå på wc, tage tøj på eller gå alene. Så jeg ved hvor hårdt det er ikke at kunne bidrage længere på arbejdsmarked, også selv om det er ønsket. 

Begyndelsen

I starten af da jeg blev sygemeldt grundet udviklingen med leddegigten´ tiltag, blev jeg forvandlet fra en målbevist karrierer menneske til en udefinerbar kvinde uden mål i livet. For livet var jo ikke hvad det havde været før og jeg følte at al ting var 100% lige meget, når jeg nu alligevel ikke kunne gøre det, jeg kunne før. 

Jeg tror et eller andet sted jeg elsker at arbejde. Jeg vidste det bare ikke før jeg blev syg. Jeg nød at se ting vokse, se projekter udvide sig og nogle gange og så se det komme helt ud af kontrol. Det var for mig en enorm vigtige ting i livet. Det lyder måske forkert, men for mig handler arbejde om at gøre noget for andre mennesker. Hjælpe med at gøre nået de ikke selv er gode til eller som de har brug for, for at deres hverdag gled meget bedre. 

En af de ting jeg har lært ved at være syg er faktisk, at jeg har lært at leve. Leve for det sociale liv, familielivet og arbejdslivet. Ikke for pengenes skyld, men for sundhedens skyld – velvære – energi – socialitetens skyld. Alt sammen noget der giver ens liv indhold og mening. 

For mange handler et arbejde om at stå op, tage af sted og små bande over trafikken på vej til jobbet. I perioder af livet, er ens job måske bare så intetsigende og ude af ens egne hænder at alt virker så lige meget.

Hvis man bare vidste hvor meget ens arbejde giver af selvtillid, energi, socialitet og styrke i hverdagen, er jeg sikker på, at den sure tjans, de sure perioder er med til at give en, bedre livskvalitet og energi i hverdagen.

Arbejde tager på kræfterne, dog en nødvendighed for det sociale liv

Balance mellem det sunde og usunde i at arbejde, er helt sikkert at lytte til kroppens signaler. Mærke efter og være i nuet. Det er her hvor mange, blandt andet mig selv har brændt nælderne og hvor jeg som leddegigtpatient har været nødt til at være ekstra opmærksom på det udfordringer gigten giver -og fortæller mig i form af træthed og andre symptomer. 

En af de ting jeg har lært med de mange år som kronisk syg er, at det handler om at finde ens egen vej igennem hverdagen på jobbet. Det er meget individuelt fra person til person om det er det ene eller andet, der hjælper – men du skal prøve dig frem!

Livet handler om…

Jeg knækkede koden da jeg fandt ud af, hvad jeg brændte for og hvor stor en betydning det havde for mig, at gå på arbejdet rent socialt og i livskvalitet og selv om det jeg til tider lavet var kedeligt, ens formet og intetsigende. Måske netop derfor fandt jeg viljen til at forsætte og gøre det der gør mig glad – for det handler livet i bund og grund om – at være G L A D. 

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

Følg mig på

Instagram – Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar