Motivation – Dovenskab – Energi

Definitionen af det kedelige liv, med få undtagelserne og manglende motivation i hverdagen.

Tit er min hverdag fyld af ingen ting og det vildeste der sker i løbet af dagen, er gå turer med hunden og på de kolde og blæsende dage, er det nu heller ikke så fedt.

Ind mellem er der så lige når jeg rejser mig fra sofaen for at bevæge mig ud til køkkenet for tage en ny kop te og tilbage igen. Det kan være helt sindsoprivende….

På de mere sjove dage, veksler jeg mellem spisebordet og sofaen – men det er nok mere på de energi fyldte dage. Mit liv er til tider ret så ensomt og kedeligt og højdepunktet på dagen er når manden kommer hjem fra arbejdet og vi får en snak.

Motivationen.

Disse dage er der, hvor jeg stadig efter så mange år er træt af, at energien er væk og trætheden stadig fylder meget i mit liv.  Jeg har flere gange forsøgt mig med et utal af aktiviteter i løbet af dagen for at gear mig selv lidt op, men det er nemmere når jeg er sammen med andre, at få gået de lange turer med hunden eller mødes i byen – det er ret svært at gøre det interessant med en selv, dag ud og dag ind.

Det er svært at motiverer sig selv, når børnene er fløjet fra reden og ingen af de faste rutiner bliver overholdt, når det nu kun er Nuller og jeg der er tilbage i hjemmet. Maden går det bedre med lige i øjeblikket, men at tage mig sammen til at lave den er straks en anden sag!

De gode gamle dage.

Da jeg havde ansvar overfor ungerne, var måltiderne vigtige og der blev lavet mad hver dag. De tider kan jeg god savne og selv om energiniveauet er noget laverer end for 20 år siden. Så savner jeg virkelig “de gode gamle dage”, tænker det er ok, at skrive, når det nu er godt og vel to årtierne siden.

Til dig der stadig har små børn eller måske bare hjemmeboende børn, så kan jeg kun sige at NYD det. Tiden går stærkt og inden du ser dig om, sidder dig og manden/konen tilbage i et tomt hus uden larm og daglige afbrydelser.

Det er Ikke fordi vi ikke har vænnet os til roen og jeg nyder da også de stille nætter, hvor man ikke ligger og venter på at alle dørene gå i og alle er hvor de skal være til sengetid, før man selv kan gå til ro eller falde i søvn.

Det er en ting jeg nyder mest ved, at vi nu kun er to hjemme – stille nætter!

Motivations factor.

Hvordan finder jeg så min motivations faktor til at gøre tingene, så som madlavning, vasketøj, rengøring, de lange gåture?

Jeg ved med mig selv, at jo mere jeg “slentrer” på energien og glemmer at få den fyldt op, at de versa gøremål – jo sværere har jeg ved at komme i gang. Der skal være plads til de dage hvor jeg ikke har lyst til at forlade senge, meeen jeg skal hele tiden huske mig selv på at; dovenskab avler dovenskab.

Det er faktisk en af mine motivationsfaktorer – at jeg ved, at mit energiniveau ikke bliver fyldt op af de dage hvor sofaen vandt og jeg ikke kan komme ud af sengen.

Mit energiniveau bliver boostet af aktivitet og derfor skal jeg tvinge mig selv til, gå den lange tur alene og tage vasketøjet (der tager 10min.) også selv om det virker fuldstændigt uoverskueligt og som en ret stor opgave i nuet.

Aktivitet skaber energi – selv om det kan være noget så svært, så ved jeg det og forsøger at bruge det i argumentation overfor mig selv på øv dagene. Men selv hos mig falder det nogle gange til jorden – kender du det?

fodder-livet-med-gigt-2018

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv