Nå sindet bliver til mørke

Når sindet går ind i det bagerste af en selv og bliver til mørke.

I torsdags fik jeg et smæld i bækkenet, samt en skarp smerte. Det er ikke første gang jeg oplever det og med et blev alt omkring mig fokuseret på den næste vejrtrækning og være i nuet. Jeg kunne ikke andet end sidde på wc´et. Det er ikke fordi, at jeg sådan skal på wc, wc, men fordi at jeg har det bedst med den måde jeg sidder på.

Det giver en slags ro til bækkenet, som om det slapper bedre af og giver lindring. Det er disse smerter, der lammer ens hverdag og gør at alt ting bare tager dobbelt så lang tid, fordi at jeg lige får det dårligt. Min første tanke, var faktisk – Jamen, det er jo ferie og som om, at smerter tager højde for at det er ferie – I wish!

ls-livet-med-gigt-laar

Der er 38 grader og jeg ligger med tæppe – sku´ikk´helt normalt!

En kronisk syg person som jeg, har jo altid gigten med i rygsækken, også selv om det er ferie. Sygdomme kender ikke forskel på hverdag og ferie. Den er der jo 24/7 og derfor en total skør tanke at, få når man har været syg, så længer som jeg har!

Ikke en særlig rar person.

På dage som disse, er jeg ikke særlig rar at være i nærheden af.  Jeg kan ikke overskue andre end Nuller (-og King), og jeg ved, at jeg svarer ikke pænt, når Nuller spørger mig om noget. Det er et svar i en ubehøvlet tone også selv om jeg er utrolig opmærksom på det. Det er en af de ting jeg hader ved min sygdom og som jeg ikke har formået at finde en metode at undgå, at at komme til at svare negativt.

Jeg hader mig selv bagefter og jeg syntes også det hammer irriterende, at jeg vender på en tallerken, når det sker. MEN jeg har også lært, at det er altså ikke alt, at man kan gøre noget ved. Når jeg får det skidt, så er jeg ikke særlig høflig og selv om jeg gang på gang forsøger at fortælle mig selv, at Nuller kan hverken gøre fra eller til og det er på ingen måde hans skyld. Ja, så får han altså et vris fra mig, når det bliver ret skidt som i torsdags.

De mange operationer.

Jeg tror efterhånden, at jeg er nødt til at banke i bordet og komme til en specialist omkring bækkenet, for det er bliver mere og mere hyppigere med tiden og det er rimmelig invaliderende i hverdagen. Tankerne går også om det nu er gigten, måske er det mine nervebanerne eller er det senerne der laver ballade. Kunne også være p.g.a min operationer i maven (som der har været en del af igennem tiden!)

Har du også fået fjernet livemoderen, blindtarmen og galdeblæren, vis du har, må du meget gerne skrive til mig for jeg har endnu ikke mødt nogle endnu, der er blevet opereret så meget i maven, som jeg. Disse smerter er begynder at påvirke min hverdag ret så kraftigt og nu sidder du måske og tænker, jamen Lisbeth har det noget med gigten at gøre!

Og til det, kan jeg kun sige, ja det har det. Det er nok ikke selve leddegigten der driller mig, men mange af de operationer jeg har været igennem har været i forbindelse med følgesygdomme og udfordringer fra diverse præparater jeg har fået. I dag har jeg så meget arvæv, at der skal tit laves andre ”huller” for at de har kunne komme ind i maven igen.

Min mave ligner snart en nålepude og den er ikke særlig køn længere. Derfor er jeg heller ikke tit vild med at være i bikini, hvor man kan se min mave. Det er selvfølgelig ret kosmetisk og overfladisk, men jeg bliver nu alligevel misundelig på dem, der har en flot mave.

Kronisk tilstand.

Vidste du, at hvis man er opereret sammen sted op til flere gange, kan det faktisk give kroniske smerter? Jeg vidste det ikke, før en af mine veninder der arbejder på sygehuset fortalte mig det. Det kan give kroniske tilstande når der operationer det samme sted igen og igen. Ny viden og jeg er nu sikker på at der er et eller andet derinde, som måske ikke lige ”står” på rette hylde længere.

Så når vi lander i DK, skal jeg vist til en specialist og få kikkede på understellet. Måske heller ikke et spor for tidligt, da jeg ikke har fået lavet en undersøgelse siden min operation hvor de fjernet min livmoder.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

Showing 6 comments
 • Livet med gigt

  Hej Liz,
  Det er dejligt at du kan bruge det og du er altid velkommen til at dele det jeg laver.

  Jeg hopper over og læser din blog 😘

  Knus Lisbeth

 • Liz

  Hej søde Lisbeth, jeg besøg din blog og læste dit flot indlæg. 💓
  Jeg har linket din nyheder i min blog. https://lissys-rheumaforum.de/de-mange-smerter-de-mange-operationer-med-leddegigt/

  Ønsker dig en rigtig smuk sommerdag ☀️❤️

  Knus
  Liz

 • Livet med gigt

  Kære Susanne,
  Tak for din kommentar 😁 og for at dele dine oplevelser med mig 😍
  Dejligt at høre at du har fundet en fys, der har fundet problemet hos dig. Fysser er uundværlige i mit hoved 🙌🏼 Jeg er også meget glad for mig, der er specialiseret i underliv – og det er hende der “klare” udfordringerne for mig gang på gang. ( det er også hende der siger, at måske jeg skulle en tur til en gynækolog og lige tjekkes op efter min operation for en del år siden.
  Jeg håber, at du forsat får gode erfaringer med udstrækningsøvelserne, for dem laver jeg også dagligt og kan ikke undvære dem, bare en enkelt dag 😍
  Knus Lisbeth

 • Susanne Kraag

  Kære Lisbeth.
  Blot et lille info hit til dig.
  Jeg skal have to nye hofter og to nyelårbens knogler… én gang. Jeg kæmper for at optræne mine sener, muskler og ledbånd, da de er konstant på overarbejde. Min fysioterapeut er min helt 😇
  Han har fundet frem til, at mine “hoftebøjere” (blandt meget andet 🤔) er skurken i mit tilfælde.
  Efter han er begyndt at “bearbejde” dem, og jeg laver udstrækningsøvelser, så er der bedring til mig 🤗🤗
  Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.
  Kærlig hilsen
  Susanne

 • Livet med gigt

  Kære søde Ilse,
  Det er ind imellem ret skønt, at høre at jeg ikke er den eneste i verden der har disse udfordringer. Om det er mange eller rigtig mange operationer man har fået, så er det faktisk en lettelse, at høre. Selv om det ikke bliver taget “seriøst” ved lægerne (før der virkelig er noget galt), så er vi mange med de samme symptomer og smerter p.g.a følgesygdomme og medicinering af forskelligt art.

  Det der er godt for noget, giver tit udfordringer anden sted!

  Tusinde tak for din kommentar og for at du gad og dele dine oplevelser med mig omkring operationer ♥️ Nyd livet i Hvide Sande og skøn ferie til dig fra det meget varme Spanien ☀️

  Knus Lisbeth

 • Ilse Marianne Strandbygård

  Åh Lisbeth, jeg føler med dig. Jeg er opereret 2 gange i højre æggestok for cyster, og 1 gang hvor jeg fik fjernet livmoderen og den syge æggestok. Så er der de 3 operationer for discusprolapser i lænden og så lige en operation i højre knæ.!! Så jo, alle de syv indgreb giver arvæv, og en masse andre smerter. Desuden leddegigten, som du jo kender. Dette er ikke en konkurrence om antal operationer, men blot en konstatering af, at der er mange sorte dage, også når vi lejer et sommerhus og så halvdelen af uger, er jeg liggende og småsur..!! Men, men, nu er livet alligevel dejligt, solen skinner, min mand elsker mig og vores børn og 3 børnebørn ligeså. Så på med smilet og fortsat god ferie. Tanker herfra Hvide Sande… ❤❤

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv