Når det ikke kan ses..

Når det ikke kan ses, heller ikke af en selv – men kun kan mærkes.

Det startede som en skøn sommeraften, altså så skøn som vi kan forvente af en Dansk sommer. (kommer jo lige fra 28 grader om aftnerne, så for mig er alt jo koldt.)  Men temperaturene viste små 27 grader og solen varmet så godt.

Jeg havde lige lagt mig i min varme seng, klokken var kun 23, men aftenen blev en del køligere end jeg havde regnet med. Så jeg var taget afsted i bare ben under kjolen og ikke lige fået taget et par bukser med til lejligheden.

Min knæ dunkede og føltes to nummer større end de var. Jeg kikkede ned og så efter og mærkede om der var hævelse… Intet!

Hvordan kan mine knæ “skabe” sig sådan og være så ømme og have en følelse af at de så meget større end de er eller ser ud? Jeg orkede ikke engang, at gøre mere ud af, det for jeg var utrolig træt og jeg kunne næsten ikke holde min øjne åbne mere, så da varmen havde spred sig til kroppen, faldt jeg i søvn.

Varme og Søvn

Et par timer senere vågnet jeg op og kikkede ned på knæene. De var lune og de virkede ikke særlig udfordret længere. Kunne det virkelig betyde så meget, at få varmen igen! Kroppen var i hvert i fald meget mere medgørlig og ja, det gjorde også at jeg følte at jeg havde det bedre.

Det er en af disse ting, der er så uforklarligt overfor omverden. Det at få det så skidt på forholdsvis kort tid og dernæst blive så træt, at hele korthuset falder sammen og det eneste man ønsker, er bare at putte sig under den varme dyne.

Hvor er så meget af ved denne sygdom der er skjult og til tider helt uvirkeligt – også for os der har den. Det er som om, at selv om vi gør en masse for at passe på sygdomme, så er den stadig på lur overfor de mindste ændringer.

livet-med-gigt-smerter-der-ikke-ses-sko-womanpowershoes-ls

Alkohol og temperature.

Vi kan gøre mange ting selv, men ændre vejret og dens luner er ikke en af dem. Og selv om det for andre ikke betyder noget. Hovedsagelig eller om ikke andet, så tit fordi at der er snakke om en stor portion indtag af alkohol, så bliver min krop udfordret på en helt anden måde end andres – altså mere følsomt.

Nu drikker jeg overhovedet ikke, hvilke mange andre kroniske syge mennesker gør.  Tro mig, der er ikke noget jeg hellere ville end at kunne tage et glas rødvin med manden eller et par drinks med tøserne. Men livet har budt mig en anden retning og hvis jeg ikke tager det seriøst, så er det for mig spil af penge, at få dyr medicin i kroppen – når jeg ikke behandler den ordentlig alligevel.

Tør eller kan ikke?

Jeg ved ikke om det er fordi, at jeg ikke længere tør drikke alkohol, da det har skabt en masse udfordringer for mig igennem min sygdom eller det er fordi at jeg ikke kan ”tåle” at miste kontrollen mere. Må være ærlig, at sige at det har jeg heller ikke haft lyst til at udfordre gigten med alkohol, da jeg ikke mangler det i hverdagen eller til fester. Jeg har mine tømmermænd alligevel hver eneste gang vi har været afsted – så måske derfor!

vin-glas-livet-med-gigt-alkohol-fest

Jeg har en idé om, at det forværre kroppens immunforsvar og det ikke gør noget godt. Men det er vil ikke være end al det dårlige vi propper i os dag efter dage eller uge efter uge. Jeg har levet et liv uden alkohol og når jeg ser og høre mange andres beretning om hvad de kan når de har fået alkohol, bliver jeg lidt misundelig på dem. Den misundelse er dog kun lige til jeg vågner op og ser manden min ligge med “rigtige” tømmermænd og så tænker jeg; Uha, godt jeg ikke også har dem oveni mine egne “tømmermænd”.

Det betyder noget om ens omgivelser forstår, at der ikke kommer den ”naturlige” varme til fester, når der ikke indtages alkohol. Men at ens kropstemperatur stadig er ”fuck up” og den ikke har de normale skalaer at gå efter, selv i denne skønne varme sommer vi har haft i år.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv