Økonomi og Spar i hverdagen

Da jeg blev syg med en kronisk gigtdiagnose, var en af mine største udfordringer helt sikkert det økonomiske. Jeg gik fra en almindelig løn til en halvering af min indkomst. Det kunne mærkes i vores lille familie og jeg kan næste godt garantere at, det gælder for alle der kommer ud for en uforudset hændelse i livet.

Ud over det, kom er der ekstra udgifter til behandling, medicinering og meget andet, der ikke var budgetteret med i ens hverdag. Det var svært at få det hele til at hænge sammen og samtidig med, at gå med knude i maven over at økonomien hang i laser og ungerne ikke kunne al det som de har kunne før med kammeraterne.

Men det kan lade sig gøre, og DU kan spare penge i hverdagen ved 3 simple tips:

Hold styr på dine udgifter, drop de dyre forbrugslån og brug kun penge, når du har penge

Hvad gjorde vi?

Vi tog et ekstra lån i vores hus. Vi havde købt hus meget tidlig i vores liv og havde derfor en friværdi vi kunne trække lidt på. Det gjorde f.eks. at vores børn ikke skulle gå ud den privatskole de gik på. Samtidig blev der ikke købt noget til haven og huset. Ingen nye blomster til kummerne og ingen nye lækre møbler eller den omrokering af forhaven vi havde ønsket os længe. Inden for blev det kun allermest nødvendige holdt. Igen ingen køb af ny service, møbler eller madrasser – ja, det som der normalt ville blive skiftet med mellemrum. Al dette var for at, vi kunne beholde vores hjem og børnene ikke måtte rives op med og forvirres endnu mere end livet i forvejen allerede havde gjort med en syg mor.

Små knuder i maven

I dag godt kan ses og som stadig giver mig små knuder i maven over at jeg ikke har de midler, vores venner og familie har. Men vi har holdt det så godt vi kunne, med de små midler vi har haft og det er jeg ret stolt over.

Et lille madbudgettet

Hvordan får så vi madbudgettet til at holde sig småt? Her er udfordringen, når der er små i huset, for de skal jo have hvad de skal for, at stå imod vokseværk, vækst, indlæring og psykiske.

Vi starter måneden med at sætte os et mål: Hvor mange penge må vi bruge på mad denne måned? Derefter laver vi en madplan. Det kræver selvfølgelig lidt planlægning, men der er virkelig mange penge at spare på madbudgettet. Her kan du få ned hvad der er vigtig og ikke så vigtig.

Chip er nok ikke så vigtig som rugbrød!

Hver uge blev tilbuds aviserne kikkede igennem og vi købte KUN tilbudsvarer og tit også nedsatte varer. Her kunne vi nemlig få  lidt luksus for meget mindre penge. I dag har vi jo undgå madspild og der kan du også hente en del til fryseren.

Ud over tilbuds jagt uge efter uge, brugte vi naturen meget. Jeg har ikke altid fortalt dette til ret mange i vores omgangskreds, for jeg var flov over det på dette tidspunkt. Men vi spiste direkte fra naturen efter sæson. Æbler fra naturstien til efteråret og om sommeren blade fra mælkebøtte i salaten og brændenælder til brød o.l. (hvilke min mand den dag, i dag aldrig er kommet over og han kan slet ikke klare rucola salat, da det har samme beske smag som mælkebøtte blade).

Mad der kan spises igen og igen.

Hos os er det kødsovs med spaghetti. Det kan vores børn godt lide og kan piftes op dag efter dag. Dog skal man passe på med spinaten i kødsovenens. Den skulle være 100% varmet igennem, før den må spises. Ud over besparelsen er det super nemt for familien, at få en godt solid måltid uden at bruge 10 timer i køkkenet.

Vi havde tit dage hvor vi ikke fik det ekstra – men vi fik mad og blev mætte. Jeg tror at fordi, at Nuller og jeg næsten altid havde sparet i vores liv sammen. Måske derfor er og var det nemmere for os, at se andre udveje end at “klage” over at vi ikke havde så mange penge.

Selv om det tit kan være en øv faktor i hverdagen – men det er jo ens selvværd, der skal arbejdes med og ikke det økonomiske.

solskinsdagvinter2018-livetmedgigt.dkDine valg er vigtig

Køb ordentlige ting. Det kan godt være, at din blender kun kostede 100 kroner i Netto. Men hvis du bruger den flere gange om ugen, holder den til gengæld også kun et halvt år. Invester omkring 600-700 kroner i en ordentlig blender, du kan bruge i årevis. Kvalitet betaler sig.

Når man er på et budget, er det en god idé at hæve sine penge i kontanter og lægge dem i syltetøjsglas til hver uge. På den måde ved man præcis hvad man har, og man kommer ikke til at bruge mere, end man har.

Planlæg dit liv og spar penge! Hvis du mangler overblik over de mange muligheder for at spare penge i dit liv. Start med at, notere dine og familiens behov igennem en hel dag – så har du overblikket ret hurtig.

Med ønsket om en dejlig dag fra mig til dig og du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

kys-hilsen-livet-med-gigt

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv