Pest eller Kolara

Har du hørt om udtrykket eller selv brugt det?

Det er entalt et rigtig grimt ordsprog  – men jeg bruger det ind imellem! Hvad betyder det så, når jeg siger det?

Ja, for mig betyder det at, jeg har valget imellem noget slemt og noget rigtig slemt. (læs mere her om de to sygdomme, hvis du ikke kender dem). Ikke at det berettiger at jeg bruger disse to forfærdelige sygdomme i en sætning – men som så meget i vores ordsprog, er det en “tale måde”.

Hvis du er blevet født med sunde gener, er det muligt du kender mig, men du forstå mig ikke!

Jeg har lagt mærke til at, der er mere forståelse for hvad jeg går igennem, hvis jeg siger dette til en, der bliver ved med at, spørger ind til min sygdom ( for jeg ser jo ikke syg ud – den skjulte sygdom!) og dette ordsprog, er ligesom et meget barsk alternativ scenario.

Folk er uvidende om Gigt!

Der har slet ikke forståelse for gigtramte og for mig, er det jo Leddegigt. Det er ikke den nyeste mode-diagnose! Den ramme alle aldre -og ud over det – kommer en diagnose sjældent alene!

Uvidenhed skal genfortælles ofte!

På trods af, at det har været hårdt, at tale med andre om ens sygdom og altid tage sygdommen med i rygsækken dagligt, kan du det godt.

Det er hårdt arbejde at, gang på gang fortælle din veninde/ven at, du har lyst til at deltage i et arrangement og på dagen er det bare ikke dagen at deltage i. Mange “dårlige” venner forstår det ikke og hvis de ikke gør det, ja.. det er deres tab. Du er en guldgruppe og hvis de vil smide guld på gaden….

 

Fortæl  hvad din sygdom betyder for dig og dine omgivelser i hverdage – hvad du kan og ikke kan, og forklar hvorfor du den ene dag kan noget, du den næste dag ikke er i stand til. Variationen i sygdomme er også meget forvirrende for pårørende og derfor vigtig at, du forklare hvorfor gigten opfører sig sådan.

 

Vær ikke være bange for at åbne op og fortælle om din sygdom.

 

Du må altid gerne kommenter, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

 

 

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

SNAPCHAT

 

Showing 2 comments
  • Livetmedgigt.dk

    Tak for din søde kommentar og fordi at du tager dig tid til at, skrive et kommetar.

  • Ilse Marianne Strandbygaard

    Tak fordi du sætter ord på. Og ja, det er svært at skulle retfærdigøre over for andre, at man er syg. Jeg cykler små ture, laver små ting i beton, er i haven når jeg kan. Er en positivt, glad person, med mand, to voksne børn. Svigerbørn og 3 børnebørn. Jeg har besluttet, at jeg aldrig vil ligne en hængemule i offentligt rum, men udstråle glæde. Så de dage hvor jeg er meget smerteplaget, er det kun de nærmeste der ser mig. Jeg er iøvrigt også opereret 3 gange i lænden for diskusprolaps, og har dropfod. Derfor går jeg med gåskinne. Men for pokker, jeg lever, har et meningsfyldt liv og er glad. ( vores datter havde brystkræft som 34 årig) så vi har meget at være taknemmelig for. ( hun er kræft fri nu og har det godt). Så op med humøret alle der har udfordringer. Og de der ikke kan forstå, kan du ikke lave om på. Knus fra mig.. ??

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv