Skat, hvorfor har vi aldrig gæster mere..? Ja! Hvorfor er det lige…

…..at jeg ikke har gæster så tit længere?

Du kender det sikkert godt selv! Du har altid samlet alle omkring dig, inviteret gæster hjem og været den der altid først havde hånden op, når der blev spurgt om hjælp til nogle eller noget!

Jeg har altid været den pige, der altid var den første som tænkte, jamen det kan jeg godt gøre! Jeg elskede at, have gæster og “servicere” alle vores dejlige venner og familie, når de kom på besøg. Det betød ingenting, med lidt ekstra rengøring og stå i køkkenet et par timer før alle kom. Bordet altid dekoreret med flere lag tallerkener og finpudset glas og altid tre stk. til hver person, nej der skulle jo ikke mangle noget.

Jep, fint var det og jeg NØD det til fulde og gjorde en ære i, at alt var hjemmelavet også borddekoration midt i det hele – ja, jeg kunne sagnes.

Billede: pixabay

I dag er jeg nød til at, erkende om jeg vil det eller ej, at gæster er en anstrengelsen for mig! Det udmatter mig helt vildt at, have gæster en aften (også selv om jeg elsker det sociale).

Hvis jeg er helt ærlig overfor mig selv, når jeg så endelig har gæster, er jeg slet ikke den samme service pige som før i tiden! Jeg har svært ved at, “nå” det samme service niveau, jeg havde for bare nogle år siden. Jeg er allerede træt inden gæsterne ankommer og skal hygge. Det har virkelig været hårdt at, nå til den indrømmelse og jeg bliver da også lidt trist over, at jeg nu er kommet til den erkendelse, at jeg bare ikke kan det jeg kunne for bare 10 år siden også selv om jeg også var syg og havde været det længe..

Eller husker jeg forkert?

Hvad synes du egentlig om at have gæster?

Er det ren fornøjelse eller er det (også) en anstrengelse for dig?

Der var engang, jeg godt kunne lide at have gæster, men inden for de senere år er jeg begyndt at hade det! Hade det, er nu nok også et for hårdt ord og heller ikke den helt rigtige formulering, men det er lige den der rammer, mens jeg skriver. Når vi har gæster, er jeg er fuldstændig færdig i kroppen og glæder mig bare, til gæsterne tager af sted igen.

Det er ikke fær´ at føle sådan, for jeg glæder mig jo alligevel til at hygge med….
Men vi bor i et ældre hus med hang til det slidte, uanset hvor meget jeg end støvsuger og gør rent, kan jeg ikke “skjule” vores ting er gamle og nedslidte. Vores service er ikke det nyeste og der er ikke meget der er ens længere, men det har sjæl og er ikke i stykker eller lign.

Jeg er lidt flov over at, skrive dette, men jeg skammer mig med mellemrum over vores hjem. Hvilke jeg slet ikke har grund til, dog vi trænger til at, få malet og lågerne, samt skabene i bad og køkkenet, er ved at være svære, at gøre ordenlige rene – har vi faktisk et godt hjem.

Vores hjem er stadig beboeligt og når jeg er i Spanien og ser hvordan de lokale bor derned, bor vi jo som konger og dronninger. Det forsøger jeg at, huske når jeg får gæster og det ikke er det sidste nye porcelæn der kommer på bordet, men forskellige slags service og ikke af den fede stil, men af det vi har fået skrabet sammen af alt muligt igennem årene. Måske handler det også om, at jeg ikke har de samme kræfter mere, set med rent rengørings-øjemål! Et citat der er værd, at huske i dette er;

Hvor der er hjerterum, er der husrum ♥

Jeg skal huske det og ind imellem er det godt at, få det forfriskede!

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar

Start typing and press Enter to search

0

Din varekurv