Slik, fløde og blobber mad

I gennem juledage her, har min krop virkelig vist mig, at al for meget sukker, fed mad har været usundt for den. Ud over at kilo´ene er taget til, har kroppen også vist hovedpine, ubehag og oppustelig pruttemave. Det eneste gode ved al det fede mad, er at toiletbesøgene ikke været et problem. Jeg undre mig…men fed mad passere vil bedre!

Snoller!

Jeg siger ikke at, jeg tager for mig af den lidt for store mængde af det snoller vi har stående fremme. Men jeg elsker mørkt chokolade og i år havde vi lavet både marcipan konfekt, p-tærter, vanille kranse og choko-toppe. Ud over al den mad vi har fået, der ikke er til dagligt, så som brune kartofler, chips, glökk (har fundet den bedste glökk uden alkohol..yeaa), æbleskiver, småkager og fløde baseret kost. Har kroppen vist mig at det er godt jeg ikke fylder den dagligt med al den ekstra i hverdagen.

julemad2017-livetmedgigt.dk

Julemiddagen for familien Snede – Fyldt Kalkun m.tilbehør

Jeg får aldrig fløde i min mad i dagligdagen og selv om jeg elsker Risalamande og får det til morgenmad både 1 og 2 juledag, er der et helt år imellem jeg gør det og som man siger; “Det er ikke maden mellem jul og nytår, men maden mellem nytår og jul”, vi tager på af.

Har du også haft udfordringer rent kropsmæssigt her i julen?

Jeg forsøger i hverdagen at leve sundt eller sundere for det med madlede er stadig aktuelt efter 17 års om kronisk syg. Det giver selvfølgelig nogle op og nedture. Derfor tager jeg heller ikke for mig af de lækkerier der tilbyder i hverdagen. Men i julen har jeg både lyst og lov til at få det jeg normalt ikke spiser – altså uden at overdrive.

Jeg drikker stadig ikke alkohol, det tør jeg ikke pga af leverens skader fra dengang jeg var på en masse andet medicin, men jeg nyder hyggen og sovsen her i juletiden – det er utroligt hvor godt chips og sovs smager sammen..

Igen i år bliv jeg mindet om hvorfor det “usunde” er dårligt for os med en autoimmun sygdomme og vi skal i hverdagen passe godt på vores kroppe unikke maskine for at, holde smerter, hævet led og følgesygdommene i SkaK.

Har du huskede at passe på dig selv her i julen? Jeg har forsøgt, men det er svært med huset fyld af gæster 24/7. Og selv om jeg Elsker at familien er samlet, er det hårdt for mig og med tiden, virker det hårdere og hårdere.

Kom helsikinet igennem   har været gode råd til mig og jeg bruger dem også i forbindelse med nytåret. Det er for mig en af de hårdeste dage på året. Bl.a fordi at min sengetid ikke bliver passet og der går mange dage, før “tømmermændene” er tiltaget.

Du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet ♥
-og tak fordi at, du læser med!

Følg mig på

 INSTAGRAMFACEBOOK

Follow my blog with Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar