Spanien med hele hjertet

Spanien med hele hjertet fra første øjekast

For 5 år siden, købte vi et lille sted i Spanien og det er efterhånden blevet en stor del af mit liv.

ls-livet-med-gigt-2018

Vejen foran vores lejlighed ved La Marguesa Golf

Hvorfor Spanien tænker du måske! Jow, for en del år siden gik jeg ned med stress (læs mere her) og da jeg kom på den anden side af det værste, snakkede manden min og jeg om livet og hvorfor vi går og gemmer på al det vi gerne vil og drømmer om her i livet.  Måske er vi ikke engang her om 10 eller 15 år- hvad venter vi på – alderdom?

Derfor begyndte vi at kikke på hus i Italien. Der have vi været meget på ferie, da børnene var små og syntes det passet godt til gigten og familien. Men det var simpelthen for ”anderledes”, hvis jeg skal skrive det pænt og ikke voldsomt troværdigt for os. Vi søgte derfor videre i Frankrig for der havde vi været mange gange. Men det var al al for dyrt for os.

En af de små gader i Gaudalest, Benidorm

Opgave drømmen.

Så vi opgav faktisk lige så stille drømmen indtil at et hold venner tog os med til Alicante området og vi blev forelsket med det sammen.

Da vi havde besluttet os for, at finde et hus i syden var det økonomiske ligesom på plads. Vi havde hævet alle vores pensions penge og ville bruge dem på et hus i syden, så det var på plads. Kriterierne var, at det måtte ikke være for dyrt til, at vi kunne mindste det eller hvis der skete en naturkatastrofe eller uro imellem landene (alt kan jo ske) og samtidig var vi opmærkesomme på at det skulle være et sted, jeg kunne indrette efter mig og gigten.

Derfor blev dette skønne område, som mange har forelskede sig i af flere årsager. En af dem er bl.a årsagen til, at familie journalen har lavet et interview (læs mere her) med mig hernede.  Den anden årsag er at, der er flere solskinstimer i dette område end i resten af Spanien – hvilke vi selvfølgelig ikke vidste da vi besluttet os, men er blevet oplyst om senere.

Investere i en 2´er

Når man investere i et sommer resident, om det er ved Vesterhavet, Bornholm eller syd Fyn, går der altid lige lidt tid inden man finder ud af om det virkelig er et skønt område. Sådan har det også været for os. I starten tog vi imod alle de råd vi kunne få, for at finde ud af om hvad der var at se og noget var/er spændende og andet ikke helt så interessant – fælles for dem alle er, at vi er alle forskelligt, så hvad jeg syntes er interessant, er det jo ikke sikkert du syntes det.

Fortovscafe-bo-ls-spanine-livet-med-gigt-2018

Bo og jeg på en af de små cafeer i oplandet.

Derfor tog vi vores egen konklusion af området. Vi startede bilen og begyndte bare at kørte der-ud-af. Det får vi (og/eller har fået) mere ud af og vi møder så mange skønne mennesker på vores vej. Ind imellem møder vi også lidt sure folk, men det hører jo til.

Alicante område

Cuidad Qusada er vores by, men vi er nærmere Rojales i området i Alicante og i amtet Valencia. Vi har vist 8 golfbaner i området på 30 km. En masse natur reservater med fredet natur og fugleliv, hvilke giver stor mulighed for gåturer, løb og orienteringsløb -og cykling. Der er flere saltsøer, hvor man kan mudderbade og selvfølgelig Middelhavet, der også indeholder salte. Godt for kroppen!

Mudder”bad” ved Middelhavet

Jeg er vild med gamle bydele og arkitektur (ikke fordi at, jeg ved en masse om det og kan da heller ikke næven nogle navne). Men jeg holder, at se hvor hvordan folk boede før hen og hvordan de klaret sig med hygiejne, toiletter, soveforhold osv.

kirsebaer-livet-med-gigt-2018

Kirsebær fra markeded til 1€ for 1 kg.

 

dessert-elche-livet-med-gigt-2018

Min ynglings dessert hernede, som så også er deres nationalret

Det må man sige, at det byder mit område på her i Alicante. For ikke at glemme maden – uha´ den er god også selv om jeg ikke spiser så meget hernede, så smager den bare af mere. Deres måde at håndtere grønsager på, deres olivenolier i mange varianter og deres tilgang til mad, finder jeg helt unikt.

aften-ls-bo-livet-med-gigt-2018

Bo og jeg på terassen i vores bungalow

Jeg håber, at jeg i efteråret kan lave en konkurrence med et ophold hernede, men det kræver jo lidt sponsorater. Men hvem ved, måske får jeg det fixet, så der kommer en heldig afsted og møder dette skønne sted – det må du følge med herinde for at se ..

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at, du læser med!

Hilsen-blog-livet-med-gigt-lisbeth

 

 

 

 

 

 

Følg mig på

Instagram Facebook – Bloglovin

Tak for din kommentar, jeg er altid glad for kommentar